-
PREMIUMUit Eten
Bij Bistro LaFayette wordt niet met de Franse slag gekookt
De deur zwaait open en naast een stevige blues uit de speaker en de geur van gegrild vlees komt ons een hartelijk ,,Wees welkom en kom erin!” tegemoet. We zijn neergestreken in Biervliet, bij Bistro Lafayette. -
PREMIUM
Bistro Reynaert moet Kapellebrug op de kaart zetten
Als je bistro Reynaert in het zicht krijgt, ben je er eigenlijk alweer voorbij. En dat moet anders. Horecatijgers Bart de Vos en Denny Mc Taggart zijn vast van plan de bistro stevig op de (land)kaart te zetten. -
PREMIUM
Plan voor appartementen en lunchroom in Chinees restaurant Kota Radja in Terneuzen
Het Chinese restaurant Kota Radja op de Markt in Terneuzen krijgt een nieuw leven als lunchroom of ijssalon met daarboven vier appartementen. Althans, dat is het plan van projectontwikkelaar Alfred Kool uit Pijnacker. -
PREMIUM
Hogere suikertaks maakt biertje zonder of met weinig alcohol ‘onnodig duur’: ‘Dit ontmoedigt de consument’
Vanaf 1 januari gaat de suikertaks fors omhoog voor frisdranken, vruchtensappen en alcoholvrij bier. Bij brouwerij Dutch Bargain in Groede schudden ze het hoofd. ,,Dit ontmoedigt de consument om alcoholvrij en -arm bier te drinken.” -
PREMIUMmet video
Whisky Festival: genieten van Schots godenvocht in Hulst
Zou je van alle flessen proeven, dan kwam het echt niet goed. Op het Whisky Festival in Hulst konden vele honderden varianten worden geprobeerd. Van zacht tot ‘turf tot de max’.
-
PREMIUM
Na een eeuw de laatste dag voor melkboer Ruben: ‘Waar moeten we nu heen voor lekkere magere kaas en een gezellig praatje?’
Na een eeuw is het gedaan. Melkboer Ruben uit Terneuzen is echt gestopt. Vaste klanten kwamen Jos en Anja op de laatste openingsdag cadeautjes brengen. -
Pure sapmakers tegen verhoging suikertaks: ‘Wij maken geen cola of sinas’
Sapmakers zijn een petitie gestart om te voorkomen dat de suikertaks op pure vruchtensappen vanaf 1 januari 2023 wordt verhoogd. ,,We worden over één kam geschoren met frisdranken als cola en sinas. Dat stuit ons tegen de borst’’, zegt Janine Tazelaar van De Appelaere uit Waterlandkerkje. -
PREMIUMUit Eten
Bij restaurant Mia’s in Axel is het elke dag feest
Een exotisch ogende patio, een hip en sfeervol terras én een comfortabel restaurantgedeelte. Bij Mia's in Axel gaat dit hand in hand. Bovendien wordt het gecombineerd met Zeeuws-Vlaamse gastvrijheid.
-
PREMIUM
Birsen (24) begon met baksels op Instagram, maar runt straks haar eigen New York Pizza in Terneuzen
Ananas op een pizza? Birsen Tascilar moet eens hard lachen. ,,Als jij het lekker vindt, dan is dat prima toch? Maar ik heb zelf toch liever een andere pizza.’’ De 24-jarige Oost-Souburgse runt vanaf 21 november haar eigen New York Pizza-vestiging in Terneuzen. -
Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen vraagt energietoeslag te doneren: ‘Meer mensen afhankelijk, maar minder producten’
De Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen vraagt iedereen die zijn energiecompensatie kan missen, de bijdrage naar hen over te maken. De organisatie kan het geld juist nu goed gebruiken. -
PREMIUM
Whisky Festival Hulst is terug: ‘Mensen die niet wisten dat ze whisky lekker vonden, werden daar verliefd’
De rubriek De Agenda gaat over de mensen achter evenementen. Deze keer over de tweede editie van Whisky Festival Hulst. -
PREMIUMUit Eten
Een diepe buiging voor de Thaise soep met tongschar van Moio Beach in Cadzand-Bad
CADZAND - Moio Beach in Cadzand doet het anders dan de meeste strandpaviljoens. Met veel lokale producten en andere bereidingen.