Heerlijke klassieke smaken in Goes
Uit EtenVeel gerechten uit de Franse keuken zijn klassiekers geworden omdat ze erg lekker zijn. Dat heeft de chef van restaurant Het Binnenhof in Goes goed begrepen.
Chefs rommelen nogal eens met klassieke gerechten. Met een toefje van dit en een snufje van dat denken ze dat het gerecht lekkerder wordt. Het resultaat valt meestal tegen. Als een gerecht al jarenlang erg populair is, waarom dan gek doen? Houd je aan de receptuur, koop verse en goede spullen in en zorg voor een uitstekende bereiding. Én kook met passie. Chef Arjan Suijkerbuijk doet dit uitstekend. Daarom bestaat Het Binnenhof al 25 jaar. Vernieuwing? Prima, maar dit mag nooit ten koste gaan van de oorspronkelijk bedoelde smaak.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMuit eten
Slot Oostende: vegan in breugeliaanse sferen
Slot Oostende staat op het oudste stukje Goes, maar verwacht geen breugeliaanse buffetten. Sterker nog, we proeven het vegan menu. Daar hebben we nog best een kluif aan. -
PREMIUM
Zeeuws schoolfruit kan zomaar uit Nieuw-Zeeland komen. ‘Waarom niet uit onze eigen boomgaarden?’
De Zeeuwse boomgaarden hangen vol appels en peren, maar het schoolfruit komt van ver. Hoe kan dat? -
PREMIUMMet video
Statiegeld op blikjes, zo krijg je je geld terug
Na de kleine plastic flesjes zijn nu de blikjes aan de beurt. Vanaf deze week betaal je daar ook 15 cent statiegeld voor. Maar waar is dat goed voor en ook niet onbelangrijk: hoe krijg je je centjes weer terug? -
PREMIUM
Met deze bomen heb je snel een koeler terras
De beste remedie tegen een hete zomer? Onze tuinexpert Laurence Machiels weet raad: plant nu nog bomen! Afhankelijk van de grootte van je tuin, legt ze uit welke bomen het best tot hun recht komen en welke genoeg (maar ook niet te veel) schaduw geven. ,,Strooi een mulchlaag van compost of bladaarde onder de boom, dat houdt de verdamping tegen.’’ -
PREMIUMUit Eten
Toch nog op wolkjes de deur uit bij Sam
Bij Italiaans restaurant Sam in Tholen is de bediening rap en vrolijk. Ook de klassieke tiramisu valt in de smaak. Met de hoofdgerechten gooit het restaurant minder hoge ogen.
-
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties. -
-
-
PREMIUMuit eten
Duizelig van de chocolade vertrekken we bij Brasserie Smits
WEMELDINGE - Achter de leilinden aan de Wilhelminastraat in Wemeldinge staat Brasserie Smits. Al langer dan een eeuw een bekende pleisterplaats voor reizigers. Vele schippers, fietsers en duikers komen hier op adem. Tijd voor ons om ook eens poolshoogte te gaan nemen. -
PREMIUMmet Poll | MET VIDEO
Hoge energiekosten nekken Zeeuwse bakker na 70 jaar: ‘Ik wist niet hoe ik het mijn vader moest vertellen’
Slingers in de zaak kondigen nog vrolijk de feestdagen en de jaarwisseling aan. Maar voor bakkerij De Gangmaker, dat woensdagavond de sluiting van vier zaken aankondigde, is het bepaald geen happy newyear.