Collin Dekkers van RKC Waalwijk had zonder de uitdoelpuntenregel de play-offs van de eDivisie wellicht wel gehaald.
Volledig scherm
Collin Dekkers van RKC Waalwijk had zonder de uitdoelpuntenregel de play-offs van de eDivisie wellicht wel gehaald. © eDivisie

RKC grootste slachtoffer van uitgoals in afgelopen eDivisie-seizoen

EdivisieHet nieuwe eDivisie-seizoen begint maandag en dat is een goed moment om nog even terug te blikken op de meest besproken regel van afgelopen seizoen. Uitdoelpunten telden dubbel in het geval van een gelijkspel en na een simpele rekensom blijkt RKC Waalwijk het grootste slachtoffer van die regel te zijn geweest.

 1. EK-finalekoorts in Nederland: Melvin en Donatella klaar voor Engeland-Italë: ‘Keep calm and carry on’
  PREMIUM
  EK Voetbal

  EK-fina­lekoorts in Nederland: Melvin en Donatella klaar voor Engeland-Italë: ‘Keep calm and carry on’

  De een komt uit Engeland, de ander uit Italië: Melvin Chambers uit Den Ham en Donatella Simonetti uit Enschede. Beiden zitten zondagavond voor de tv. Voor Chambers is het de tweede keer dat hij zijn land in de finale ziet. De vorige keer, in 1966, ontkwam hij ternauwernood aan een rondvliegend mes. „Mijn motto is niet voor niets: ‘Keep calm and carry on’.”
 2. EK Podcast | ‘Mancini heeft van Italië een vriendenploeg gemaakt’

  EK Podcast | ‘Mancini heeft van Italië een vrienden­ploeg gemaakt’

  Vanavond is het dan zover: de finale van het EK. Op Wembley treffen Italië en Engeland elkaar voor de Europese titel. Een stadion gevuld met vooral Engelsen en 1000 Italianen. In de op een na laatste EK Podcast nemen verslaggever Sjoerd Mossou en presentator Etienne Verhoeff de kracht van Italië door. De vriendenploeg die ongeslagen is sinds Mancini ermee aan de slag ging. Voor Nederland is het vanavond ook een historische avond. Bjorn Kuipers is de eerste Nederlandse scheidsrechter die een finale van een eindtoernooi mag leiden.