Ernst Jan Rozendaal
Volledig scherm
PREMIUM
Ernst Jan Rozendaal © Joost Hoving

Zeeland wordt het nieuwe Atlantis, een door de golven verzwolgen paradijs

Column Ernst Jan RozendaalHet duurt nog 150 jaar, maar dan zijn de duinen van Schouwen-Duiveland een eiland - het enige dat rest van Zeeland. Misschien steekt de Lange Jan nog boven de golven uit. De Amsterdamse grachtengordel is een paradijs voor diepzeeduikers. De bevolking is oostwaarts getrokken. Het laatste restje Nederland is een deelstaat van Duitsland. Gelukkig heeft de regering erop geanticipeerd. Al in 2050 is besloten dat Duits de verplichte tweede taal wordt op middelbare scholen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Vandaag geen melk
  PREMIUM
  Column Ernst-Jan Rozendaal

  Vandaag geen melk

  Is hij een levende legende? Ik vind van wel. Zelf vindt hij van niet. Ik kon Graham Gouldman in ieder geval gewoon thuis opbellen, gisteren. Hij is een van de oprichters van 10cc, de popgroep die ik halverwege de jaren zeventig leerde kennen omdat mijn oudere broers het album The Original Soundtrack grijs draaiden. Een van hun grootste hits staat erop, ‘I’m not in love’, een liefdesliedje waarin de zanger blijft volhouden dat hij niet verliefd is. Morgen weten we de klassering in de Top 2000. Vorig jaar stond hij op 247.
 2. Herdenking
  PREMIUM
  column ernst jan rozendaal

  Herdenking

  Het bleek een storm in een glas water. Vorige week tekende een vrijwilliger van de erewacht bij Waalsdorp protest aan, omdat hij niet mee mocht doen aan de herdenking op 4 mei. Het bestuur vond hem te dik. Vorig jaar waren er klachten binnengekomen na de tv-uitzending. Geen gezicht, zo'n uitpuilende buik in de blauwe overall van de Binnenlandse Strijdkrachten. Zeg nou zelf, zei de voorzitter, het ziet er toch niet uit als de knoopjes losschieten?

Columns