Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Legende

COLUMN ERNST JAN ROZENDAALIk heb het verhaal vorige week nog aan mijn vrouw verteld. We waren op vakantie, zes dagen fietsen langs de Donau, van Passau naar Wenen. Onze bagage werd van hotel naar hotel vervoerd, zodat we in onze fietstassen weinig meer hoefden mee te nemen dan een kaart, een reparatiesetje, onze telefoons, wat proviand, veel water, zonnebrand, het volstrekt overbodige regenjack en zwemkleding.

Het was bloedheet, dus wanneer we langs een strandje kwamen, kleedde ik me om voor een verfrissende duik in de rivier. Als ik na afloop mijn natte zwembroek in een handdoek rolde, moest ik altijd even denken aan een klassieke PZC-anekdote.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vandaag geen melk
    PREMIUM
    Column Ernst-Jan Rozendaal

    Vandaag geen melk

    Is hij een levende legende? Ik vind van wel. Zelf vindt hij van niet. Ik kon Graham Gouldman in ieder geval gewoon thuis opbellen, gisteren. Hij is een van de oprichters van 10cc, de popgroep die ik halverwege de jaren zeventig leerde kennen omdat mijn oudere broers het album The Original Soundtrack grijs draaiden. Een van hun grootste hits staat erop, ‘I’m not in love’, een liefdesliedje waarin de zanger blijft volhouden dat hij niet verliefd is. Morgen weten we de klassering in de Top 2000. Vorig jaar stond hij op 247.

Columns