Joost Hoving
Volledig scherm
© Joost Hoving

De meningen liepen erg uiteen, van debiel tot goed voor Zeeland

Column Ernst Jan RozendaalMijn mailbox stroomde afgelopen week vol met felicitaties. Het sociale netwerk LinkedIn was zo attent geweest - zij het drie weken te laat - de mensen die daarop contact met mij hebben erop te wijzen dat ik mijn 25-jarig jubileum vier bij de PZC.

 1. Uitnodiging
  PREMIUM

  Uitnodi­ging

  Ik word al een beetje zenuwachtig. Morgen mag ik in de Mythe in Goes twaalf lijsttrekkers ondervragen tijdens het grote Zeeuwse verkiezingsdebat. Twaalf? Maar er doen toch veertien partijen mee aan de verkiezingen op 20 maart? Inderdaad. Helaas is het dus niet het compléte Zeeuwse verkiezingsdebat. Serif Uysal, de lijsttrekker van DENK, heeft zich keurig afgemeld, omdat hij in het buitenland is. En Fred Walravens, de lijsttrekker van Forum voor Democratie...tja, dat is een verhaal apart.
 2. Zeeland wordt het nieuwe Atlantis, een door de golven verzwolgen paradijs
  PREMIUM
  Column Ernst Jan Rozendaal

  Zeeland wordt het nieuwe Atlantis, een door de golven verzwolgen paradijs

  Het duurt nog 150 jaar, maar dan zijn de duinen van Schouwen-Duiveland een eiland - het enige dat rest van Zeeland. Misschien steekt de Lange Jan nog boven de golven uit. De Amsterdamse grachtengordel is een paradijs voor diepzeeduikers. De bevolking is oostwaarts getrokken. Het laatste restje Nederland is een deelstaat van Duitsland. Gelukkig heeft de regering erop geanticipeerd. Al in 2050 is besloten dat Duits de verplichte tweede taal wordt op middelbare scholen.