Volledig scherm
PREMIUM
Ernst Jan Rozendaal © Joost Hoving

Brandbrief Zeeuwse bedrijven over marinierskazerne is eerder 'bedelbrief'

COLUMNVijftig Zeeuwse bedrijven hebben gisteren hun naam en logo gezet onder een brief aan de Tweede Kamer. Ik twijfel even hoe ik hem moet betitelen. Hoewel er flink wat wanhoop uit spreekt en er een dringend beroep wordt gedaan, is de term brandbrief niet helemaal op zijn plaats. 

Daarvoor gaat er te weinig dreiging van uit. Bedelbrief lijkt me een betere benaming. Of smeekbede. Het doet een beetje denken aan het epistel van een geliefde die na zes jaar aan de kant wordt gezet en schrijft: ‘Ik begrijp het niet. Ik ben toch best leuk?’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Verkiezing
    PREMIUM
    column ernst jan Rozendaal

    Verkiezing

    Soms spreken wildvreemden me aan over een verhaal in de krant. Zal wel komen door het fotootje bij deze column. De ene keer krijg ik lof toegezwaaid, de andere keer moet ik me verweren tegen kritiek. Zoals zaterdag bij de Albert Heijn. ,,Wat was dat nou voor verhaal vandaag?”, vroeg een kordaat ogende vrouw, terwijl ze haar winkelwagen bijna tegen de mijne aan parkeerde. Ik wierp een blik in haar kar en zag karbonades en salades, worstjes, bietjes en een haantje van de grill.

Columns