Volledig scherm
PREMIUM
Ernst Jan Rozendaal © Joost Hoving

Brandbrief Zeeuwse bedrijven over marinierskazerne is eerder 'bedelbrief'

COLUMNVijftig Zeeuwse bedrijven hebben gisteren hun naam en logo gezet onder een brief aan de Tweede Kamer. Ik twijfel even hoe ik hem moet betitelen. Hoewel er flink wat wanhoop uit spreekt en er een dringend beroep wordt gedaan, is de term brandbrief niet helemaal op zijn plaats. 

Daarvoor gaat er te weinig dreiging van uit. Bedelbrief lijkt me een betere benaming. Of smeekbede. Het doet een beetje denken aan het epistel van een geliefde die na zes jaar aan de kant wordt gezet en schrijft: ‘Ik begrijp het niet. Ik ben toch best leuk?’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeland wordt het nieuwe Atlantis, een door de golven verzwolgen paradijs
    PREMIUM
    Column Ernst Jan Rozendaal

    Zeeland wordt het nieuwe Atlantis, een door de golven verzwolgen paradijs

    Het duurt nog 150 jaar, maar dan zijn de duinen van Schouwen-Duiveland een eiland - het enige dat rest van Zeeland. Misschien steekt de Lange Jan nog boven de golven uit. De Amsterdamse grachtengordel is een paradijs voor diepzeeduikers. De bevolking is oostwaarts getrokken. Het laatste restje Nederland is een deelstaat van Duitsland. Gelukkig heeft de regering erop geanticipeerd. Al in 2050 is besloten dat Duits de verplichte tweede taal wordt op middelbare scholen.

Columns