Volledig scherm
Krantenartikel over de Groenlandse Walvis. © Elodie Kint

Weekly recap #29 – walvis spotten, zinloos geweld en jongeren over werk

blogOhh, wat was het dit keer lastig om drie verhalen te kiezen uit alle bijzondere onderwerpen waar ik de afgelopen tijd over heb geschreven. Maar het isgelukt! Ik ging walvis spotten aan de boulevard in Vlissingen, sprak een 14-jarige jongen die slachtoffer is geworden van zinloos geweld en schreef over wat jongeren belangrijk vinden aan hun baan. Lees je mee?

Groenlandse walvis

Twee weken geleden was er een walvis gespot voor de kust van Vlissingen. Het schepsel van zo’n 20 meter groot zwom in het ondiepe water vlak voor de boulevard. Sowieso al heel bijzonder natuurlijk, maar toen bleek het ook nog eens om een Groenlandse walvis te gaan. Het is waarschijnlijk de eerste keer óóit dat dit dier in de Nederlandse wateren is gezien! Deze walvis leeft normaal namelijk in het Noordpoolgebied. Om het even in perspectief te plaatsen: dat is net zo bijzonder als wanneer je een ijsbeer zou tegenkomen.

In de hoop een glimp van de walvis op te vangen ben ik ook even gaan kijken aan de kust. Het geluk stond jammer genoeg niet aan mijn zijde, maar ik heb er wel allerlei deskundigen en een paar enthousiaste walvisspotters gesproken, wat alsnog een leuk en informatief verhaal opleverde voor de krant (en een iets andere versie online).

Lees de hele blogpost op Elodit.nl.

Volledig scherm
Spread in de PZC over de voorkeuren van jongeren op het gebied van werk. © Elodie Kint

blogs