Volledig scherm
© Elodie Kint

Weekly recap #24 – laatste werkweek van 2016

Allereerst allemaal een heel erg gelukkig nieuwjaar! In deze recap blik ik nog even terug op mijn laatste werkweek van 2016. Ik interviewde een verkeersslachtoffer over een gevaarlijke weg, ging naar de eindsessie van het enige Zeeuwse indoor skatepark en liep in de Westerschelde. Ja, echt. Dus klik maar gauw verder als je zin hebt om te lachen. 

Verkeersslachtoffer start petitie tegen gevaarlijke weg

Dinsdag had ik afgesproken met iemand die een petitie had gestart om de N59 veiliger te maken. Ik moet toegeven dat ik zo onderhand wel een klein beetje petitie-moe ben geworden, maar dit was een uitzondering. De ‘petitionaris’ was namelijk zijn vader verloren bij een ongeluk op de weg waar het om gaat en heeft het wonder boven wonder zelf overleefd. Toen er drie weken geleden voor de zoveelste keer iemand verongelukte op deze weg, vond hij het tijd voor actie. In het artikel dat ik schreef, lees je wat er volgens dit verkeersslachtoffer moet veranderen en hoe hun ongeluk had plaatsgevonden.

Volledig scherm
© Elodie Kint

Eindsessie in indoor skatepark de Meker

De volgende dag ging ik naar skatepark de Meker. Dat is de enige indoor skatebaan van Zeeland. Door gebrek aan geld voor onderhoud moest het park sluiten. Maar voor het over en uit was, kwamen alle steppers, skaters en BMX’ers nog één keer samen tijdens het tweedaagse eindevenement. Ik ging er ook heen om wat sfeer te proeven en skaters te interviewen. Die waren (natuurlijk) niet blij, want ze moeten straks naar de grote steden buiten Zeeland om nog te kunnen trainen. Een deel van het verslag lees je hier.

Volledig scherm
© Elodie Kint

Water testen voor de nieuwjaarsduikers

En als absolute toppunt, had ik vrijdag nog even de allergekste werkdag van het afgelopen jaar. Ik ging namelijk voor een reportage de Westerschelde in, ‘zodat de deelnemers van nieuwjaarsduiken weten waar ze zich op moeten voorbereiden’. Tsja, geef het beestje maar een naam. De fotograaf zag er de lol wel van in en ook de videostagiair vond het hilarisch om mij bezig te zien en vast te leggen. Meegenieten kan in de online versie van mijn verhaal. En doe je op 1 januari mee aan een nieuwjaarsduik? Neem dan deze tips nog even door voor je vertrekt!

Volledig scherm
© Elodie Kint

Lees meer over Elodie op: https://elodit.nl/

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

blogs