Elodie Kint.
Volledig scherm
PREMIUM
Elodie Kint. © Boaz Timmermans/Fos Fotografie

Een liefdesbrief en een tonnetje overbieden: de huizenmarkt is compleet doorgedraaid

column elodie kintHet is zover. Mijn vriend en ik zijn op huizenjacht. We houden het nog wel even uit in het appartement waar we nu wonen, maar we zouden op niet al te lange termijn graag een keer de stap maken naar een huis met iets meer ruimte en een bescheiden tuin. Denk aan iets in de richting van een twee-onder-een-kap of een geschakelde woning. Voor tweeverdieners met een bovenmodaal inkomen geen gekke gedachte, zou je zeggen. Maar het tegendeel blijkt waar. Het valt heel erg vies tegen.

 1. Het lijkt de algemene opinie: deze mannen zijn afgeschreven
  PREMIUM
  column elodie kint

  Het lijkt de algemene opinie: deze mannen zijn afgeschre­ven

  ,,Wát?! Heb jij Marco Borsato en Ali B nog niet ontvolgd op Instagram?” Als blikken konden doden, lag ik nu ergens in een hele diepe put naast alle The Voice-medewerkers die van grensoverschrijdend gedrag zijn beticht. ,,Nee”, geef ik toe. En het is ook geen seconde in me opgekomen om die moeite te nemen. ,,Jij wel dan?” Mijn vriendin kijkt me zo mogelijk nog feller aan: ,,Ja, natúúrlijk. Zulke viezeriken, daar hoef ik toch nooit meer wat van te zien?!”
 2. Vijf dagen carnaval is toch precíes wat we nodig hebben?
  PREMIUM
  column elodie kint

  Vijf dagen carnaval is toch precíes wat we nodig hebben?

  ,,Ik voel me al drie weken ontzettend moe en verkouden. En dat heb ik elk jaar wel na carnaval. Maar dit keer duurt het wel erg lang.” Ik zit op de stoel bij de huisarts en kijk hem hulpeloos aan. ,,Waar had je precies carnaval gevierd?”, vraagt hij geïnteresseerd. ,,In Hulst en Tilburg.” - ,,In Tilburg?!” Ik zie de paniek in zijn ogen en knik bevestigend. Een tikkeltje zenuwachtig grijpt hij naar het allereerste coronaprotocol dat vers uitgeprint op zijn bureau ligt.
 3. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’