Volledig scherm
PREMIUM
In het midden is de Financietoren te zien. © BELGA

Zo verdiende de Nederlandse vastgoedbaas Frank Zweegers miljoenen, met dank aan de Belgische staat

De Nederlandse vastgoedtycoon Frank Zweegers heeft miljoenen verdiend aan de verkoop van een voormalig Belgisch overheidsgebouw, de Financietoren in Brussel. Het is naar verluidt de grootste vastgoeddeal ooit in België. En daar heeft de Belgische belastingbetaler grif aan meebetaald.  

Voor de Nederlandse vastgoedbaron Frank Zweegers is het een gouden greep geweest. Met zijn vastgoedbedrijf Breevast en zijn investeringsmaatschappij ZBG kocht de in Geldrop geboren ondernemer in 2001 het aftandse overheidsgebouw in Brussel voor een bedrag van 311 miljoen euro en investeerde 325 miljoen euro in renovatie en asbestverwijdering.

  1. Voormalig Boeing-manager: Ramptoestel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in

    Voormalig Boei­ng-manager: Ramptoe­stel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in

    Boeings zorgenkindje, de 737 MAX, staat al bijna een jaar aan de grond. Bij twee ongelukken met het gloednieuwe toestel kwamen 346 mensen om het leven. Technische malheur zorgde keer op keer voor nieuwe vertraging bij testen met het vliegtuig. Vorige maand liet de vliegtuigbouwer weten het kalenderjaar met verlies af te sluiten. Voor het eerst in ruim 20 jaar ging Boeing voor 1 miljard het rood in. Nu blijkt dat ook bij de ontwikkeling van het toestel geld mogelijk een fatale rol heeft gespeeld, meldt televisieprogramma Zembla vanavond.