Volledig scherm
PREMIUM
Zanger Douwe Bob openende tijdens het Eurovisie Songfestival in Stockholm zijn eigen bar. Het trok elke avond hordes oranjefans. © ANP Kippa

Zo sla je als ondernemer een slaatje uit het Eurovisie Songfestival

Het Eurovision Songfestival is veel meer dan een muziekspektakel. Het is ook big business, weten ze in Zweden dat liefst zes keer gastheer was. Slimme ondernemers kunnen een aardig graantje meepikken.

Misschien heeft Per Malmnäs uit Stockholm nog wel de beste zaken gedaan tijdens het Songfestival in 2016. De toenmalige kroegbaas van de Pet Sounds Bar verhuurde zijn café een week lang aan Nederlands glorie: Douwe Bob. Waar normaal gesproken rockbandjes de snaren uit hun gitaren ramden, hosten nu elke avond een paar honderd fans in het rood, wit, blauw.

  1. Nederlands bedrijfsleven financierde jarenlang klimaatscepticus
    Update

    Nederlands bedrijfsle­ven financier­de jarenlang klimaats­cep­ti­cus

    De Nederlandse klimaatscepticus Frits Böttcher, mede-oprichter van de Club van Rome, ontving tussen 1989 en 1998 meer dan een miljoen gulden van Shell en andere (Nederlandse) multinationals. Het doel: twijfel zaaien over klimaatverandering en de rol van de mens daarin. Dat schrijven onderzoeksplatform Follow the Money en de Volkskrant op basis van het nagelaten archief van de chemieprofessor die in 2008 overleed.