Een medewerker van Blokker vertrekt met een pakketje richting een klant.
Volledig scherm
Een medewerker van Blokker vertrekt met een pakketje richting een klant. © Hollandse Hoogte / ANP

Winkelketens Blokker en BCC willen van elkaar profiteren

In navolging van Hema en Jumbo proberen ook winkelketens BCC en Blokker van elkaar te profiteren. Zowel online als offline gaan de winkels samenwerken. Zo opent elektronicaketen BCC morgen een eerste shop-in-shop bij Blokker in Zaandam.

 1. 
Lockdown drama voor ondernemers: ‘Retail en horeca worden kapot gemaakt’
  PREMIUM

  Lock­down drama voor onderne­mers: ‘Retail en horeca worden kapot gemaakt’

  ,,Schandalig. De retail en horeca worden kapot gemaakt. Zonder reden. Paniekvoetbal is het.” Cor Molenaar uit Oosterbeek, retaildeskundige en hoogleraar e-marketing aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, is boos. Het kabinetsbesluit om vanwege corona niet-essentiële winkels te sluiten, kan volgens hem catastrofaal uitpakken voor het midden- en kleinbedrijf: ,,Dit raakt de leefbaarheid van plaatsen.”
 2. Inflatie in december naar 5,7 procent: hoogste niveau in 40 jaar

  Inflatie in december naar 5,7 procent: hoogste niveau in 40 jaar

  De inflatie is in december opgelopen naar 5,7 procent op jaarbasis, het hoogste niveau in bijna 40 jaar. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de cijfers naar buiten bracht, zorgden met name de hogere voedings- en energieprijzen ervoor dat de inflatie verder is opgelopen. In november werd nog een inflatie van 5,2 procent gemeten, toen ook al het hoogste niveau in bijna 40 jaar. In augustus 1982 stegen de prijzen gemiddeld met 5,9 procent op jaarbasis.