Weer energiemaatschappij omgevallen: Allure Energie vraagt faillissement aan
Opnieuw gaat een energiemaatschappij ten onder in deze tijd van torenhoge tarieven voor gas en elektriciteit. Het Drentse Allure Energie heeft faillissement aangevraagd en verliest zijn vergunning.
Het kleine bedrijf, met ongeveer 600 klanten, maakte het faillissement vanmorgen bekend. Naar eigen zeggen wordt het einde niet veroorzaakt door de torenhoge gas- en elektriciteitsprijzen, maar door een juridisch conflict.
,,Tot onze spijt moeten we u mededelen dat Allure Energie haar handelsactiviteiten heeft moeten staken en haar faillissement heeft aangevraagd”, laat de leverancier op de eigen internetpagina weten. ,,Door een juridische strijd tussen aandeelhouders was het niet mogelijk om de dienstverlening nog langer voort te zetten.”
Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft op verzoek van de leverancier zelf de vergunning ingetrokken. Bij de rechtbank in Groningen is door het in Beilen (Drente) gevestigde Allure Energie vervolgens faillissement aangevraagd.
Overstappen
De curator van Allure Energie heeft nu tot 26 november om een energieleverancier te vinden die de 600 klanten over wil nemen. Lukt dat niet dan worden de huishoudens voor 1 december verdeeld over de bestaande leveranciers.
In de praktijk zullen de meesten dan terechtkomen bij Vattenfall, Eneco en Essent. Klanten van Allure Energie blijven in de tussentijd gewoon energie ontvangen. Ze krijgen vanzelf bericht van hun nieuwe energieleverancier. Tot 1 december kunnen zij sowieso niet overstappen, vanaf 1 december is dat weer mogelijk.
De ACM waarschuwt overigens alvast dat Allure Energie-klanten die een hoog termijnbedrag vooruit hebben betaald of nog een welkomstbonus tegoed hebben dat geld mogelijk niet of niet geheel terug zullen krijgen.
Enstroga en Welkom Energie
Allure Energie is al het derde energiebedrijf in korte tijd dat kopje onder gaat. Vorige week viel het doek voor Enstroga Energie, dat net als Allure Energie slechts 600 klanten bezat. De klanten worden verdeeld over bestaande leveranciers, nu geen enkele concurrent hen wilde overnemen.
Het derde en grootste slachtoffer van de energiecrisis is Welkom Energie, dat eind oktober failliet ging. Hier lukte het wel om een andere leverancier te vinden. Eneco nam de 90.000 klanten over, tot woede van velen. Het energiebedrijf besloot namelijk torenhoge tarieven te rekenen, de gasprijs ging zelfs naar 1,80 euro per kubieke meter. Veel klanten zagen hun maandelijkse kosten verdubbelen.
Kijk hier onze video's over de energiecrisis:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
-
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie. -
Ziekteverzuim hoger dan ooit, kosten stijgen naar 27 miljard
Het ziekteverzuim in Nederland piekte vorig jaar naar 5,6 procent. Dat is het hoogste niveau sinds de eerste metingen in 1996. Het verzuim kostte de samenleving ruim 27 miljard euro, 9 miljard meer dan in 2021. -
Energiebedrijf Enstroga valt ook om, klanten verdeeld over andere leveranciers
Enstroga is na Welkom Energie het tweede energiebedrijf binnen een maand dat omvalt door de torenhoge gasprijzen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) trekt de leveringsvergunning van de Duitse leverancier in. De klanten worden verdeeld over alle andere energiebedrijven. -
met video
Transavia schrapt in juli en augustus 210 vluchten, bijna alle reizigers omgeboekt
Transavia schrapt in juli en augustus in totaal 210 vluchten. Daarmee wil de budgetluchtvaartmaatschappij van Air France-KLM de problemen die ontstonden door een tekort aan beschikbare vliegtuigen definitief het hoofd bieden.
-
Cao-akkoord voor personeel ov-bedrijven: meer loon en aanpak werkdruk
-
-
-
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Klanten van Welkom Energie gaan bij Eneco 289 euro per maand betalen
De 90.000 klanten van het failliete Welkom Energie gaan fors meer betalen bij Eneco, met name voor gas. Van 1 november tot 1 maart betalen ze een vast tarief van 1,80 euro per kubieke meter gas en 49 cent per kilowattuur stroom. Dat laat Eneco weten aan deze site.