Volledig scherm
De Forever 21 flagshipstore in Amsterdam © Google Maps

Vlaggenschip Forever 21 sluit deuren

Modeketen Forever 21 sluit komende maand de deuren van haar flagshipstore in Amsterdam. De winkel werd in 2014 nog met veel bombarie geopend. 

Manager Benjamin Colin meldt op LinkedIn dat de vijf verdiepingen tellende winkel dichtgaat vanwege een reorganisatie. Meer dan honderd medewerkers belanden daardoor op straat. Volgens Colin is het besluit niet beïnvloed door financiële problemen, maar rolt de keten de komende jaren een nieuw plan uit. ,,Soms moet je een stapje terug doen om er weer twee vooruit te zetten'', zegt hij tegen Het Parool. Klanten kunnen van de één zijn dood hun brood maken. Alles in de winkel is namelijk met 80 procent afgeprijsd. 

Forever 21 heeft ook een filiaal in Rotterdam en vestigde daarnaast het Europese hoofdkantoor en distributiecentrum in Brabant. Het bedrijf besloot afgelopen jaar ook om hun winkel in het Ierse Dublin te sluiten, wat een van de grootste kledingwinkels van de stad was. Dat filiaal leed al jaren groot verlies.

  1. Nederlands bedrijfsleven financierde jarenlang klimaatscepticus
    Update

    Nederlands bedrijfsle­ven financier­de jarenlang klimaats­cep­ti­cus

    De Nederlandse klimaatscepticus Frits Böttcher, mede-oprichter van de Club van Rome, ontving tussen 1989 en 1998 meer dan een miljoen gulden van Shell en andere (Nederlandse) multinationals. Het doel: twijfel zaaien over klimaatverandering en de rol van de mens daarin. Dat schrijven onderzoeksplatform Follow the Money en de Volkskrant op basis van het nagelaten archief van de chemieprofessor die in 2008 overleed.