Volledig scherm
© ANP

Vastgoedbedrijf Bernhard jr. koopt Mediapark

Het Mediapark in Hilversum heeft een nieuwe eigenaar. Vastgoedonderneming Pinnacle, waarvan prins Bernhard jr. een van de aandeelhouders is, heeft overeenstemming bereikt over een overname van het Mediapark van de Britse investeerder Europa Capital. 

Het Mediapark stond al meer dan twee jaar in de etalage. Over de verkoop zijn geen financiële details bekendgemaakt. Wel lichtte de Hilversumse wethouder Wimar Jaeger van Economie toe dat er geen contact is geweest met prins Bernhard bij het sluiten van de deal.

De prins zit sinds 2010 met zijn zakenpartners Menno de Jong en Coen Groeneveld in Pinnacle. Dit bedrijf is uitgegroeid tot een projectontwikkelaar van belang, die onder meer de voormalige ING-kantoren aan het Westerpark verbouwt tot woningen. 

Vastgoedbons 

Als privépersoon investeert de prins ook in woningen in opkomende gebieden in Amsterdam, zoals De Pijp en delen van West. Hij zou privé en via bedrijven zo’n 590 woningen, kantoren en winkels in bezit hebben, waarvan 349 in Amsterdam. Dit maakt hem een van de grootste vastgoedbonzen in de hoofdstad. 

De opmars van beleggers zoals prins Bernhard die huizen opkopen en vervolgens in de verhuurmarkt aanbieden, is al langer onderwerp van politieke en maatschappelijke discussie. Het zou hogere huizenprijzen in de hand werken en startende huizenkopers uit de markt drukken. De Nederlandsche Bank waarschuwde vorig jaar dat door deze beleggingstrend het risico op ongelukken op de woningmarkt vergroot.

Bekijk in de video hieronder hoe je je slag slaat op de overspannen woningmarkt:

  1. Jumbo vs AH: Brabantse lefgozers hijgen in de nek van blauwe grootmacht
    PREMIUM

    Jumbo vs AH: Brabantse lefgozers hijgen in de nek van blauwe grootmacht

    Albert Heijn is nog altijd de onbetwiste nummer één, maar voelt de hete adem van Jumbo in de nek. Het Brabantse familiebedrijf opent tientallen winkels per jaar en kaapte en passant de deal met Hema voor de neus van AH weg. Moeten ze in Zaandam vrezen voor de sneltreinvaart waarmee Jumbo de supermarktwereld onveilig maakt of is de voorsprong van de marktleider niet meer in te halen? ,,De strijd gaat nog wel even door. Zonder omvang geen macht, kleinere ondernemers gaan eraan ten onder.’’