Winkelketen Action is tot 31 december van dit jaar neergestreken in het statige monument aan de Aalmarkt in Leiden. Hiervoor waren in dit pand V&D en Hudson’s Bay gevestigd.
Volledig scherm
PREMIUM
Winkelketen Action is tot 31 december van dit jaar neergestreken in het statige monument aan de Aalmarkt in Leiden. Hiervoor waren in dit pand V&D en Hudson’s Bay gevestigd. © Peter Franken

Van Action tot supermarkt: verrassende huurders in Hudson’s Bay-winkels

Met de staart tussen de benen vertrok de Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay eind 2019 uit Nederland. Na het eerdere faillissement van V&D stonden opnieuw vijftien grote winkelpanden op prominente locaties leeg. Bijna een half jaar later blijkt dat voor meer dan de helft van de panden alweer een nieuwe invulling is gevonden. ,,Wel tegen gereduceerd tarief.’’

Acht van de vijftien voormalige Hudson’s Bay-warenhuizen hebben een nieuwe huurder. Het gaat om winkels in Rotterdam, Amsterdam, Haarlem, Breda, Enschede, Tilburg, Den Bosch en Leiden. Van deze acht locaties springt Leiden het meest in het oog. Sinds twee weken is in het statige monument aan de Aalmarkt een Action gevestigd. Het contrast tussen de discounter en het veel luxere Hudson’s Bay is groot, maar Action heeft de winkelinrichting speciaal voor deze centrumlocatie aangepast. 

  1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

    TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

    Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”