Parkeren op Schiphol
Volledig scherm
Parkeren op Schiphol © ROBIN UTRECHT

Valetparking Schiphol aan banden

Bedrijven die valetparking bieden op Schiphol mogen binnenkort niet meer hun diensten aanbieden bij de vertrek- en aankomsthal. De gemeente Haarlemmermeer wil hier begin volgend jaar op handhaven, omdat het tot onveilige situaties leidt op de openbare weg.

Volgens waarnemend burgemeester Onno Hoes bieden steeds meer bedrijven valetparking aan, waarbij de auto voor de klant wordt geparkeerd. ,,Die bedrijven houden het verkeer enorm op'', zei Hoes bij BNR. ,,Dat leidt tot onveiligheid omdat veel mensen langer blijven staan.'' De gemeente wil nu aan de hand van een artikel in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) dat dit verbiedt, gaan handhaven.

Wie zich hier toch schuldig aan maakt, riskeert een boete die kan oplopen tot 15.000 euro. Volgens de zegsvrouw wil de gemeente valetparking niet verbieden, maar moeten de bedrijven op zoek naar een andere plek bij de luchthaven om hun parkeerdiensten aan te bieden.

  1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

    TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

    Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”