Volledig scherm
© ANP

TUI annuleert bijna alle reizen voor nog eens drie weken

TUI annuleert bijna alle reizen tot en met en met 18 juni. Eerder had de reisorganisatie haar reizen tot en met 28 mei gecanceld. De verlenging geldt voor zowel TUI als Kras.

Een uitzondering geldt voor reeds geboekte vakanties in eigen land met vertrek vanaf 29 mei. ‘Hiermee volgen we het ritme van de ontwikkelingen in de vakantielanden en handelen we in gezamenlijkheid met branchevereniging ANVR’, schrijft TUI op zijn website.

Eerder besloot reisorganisatie Corendon ook al te wachten met het opstarten. Alle reizen zijn tot en met 25 juni geannuleerd. Naar Curaçao en Bonaire geldt dat tot en met 4 juli, voor jongerenreizen is dat tot en met 31 augustus. Vanaf 26 juni biedt het ‘coronavrije’ vakanties naar een beperkt aantal bestemmingen. 

Reizigers van wie de reis geannuleerd is, krijgen een voucher voor de betaalde reissom waarmee een vervangende reis op een later tijdstip geboekt kan worden. De voucher is een jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. Als de reissom van de nieuwe vakantie duurder uitpakt, dan is de meerprijs voor rekening van de klant. 

Er is veel te doen rondom de vouchers. De Consumentenbond vindt dat klanten als zij dat willen hun geld gewoon moeten kunnen terugkrijgen. De belangenorganisatie drong er onlangs bij het kabinet op aan om te stoppen om te proberen consumenten via Europese wetgeving te dwingen vouchers te accepteren voor hun geannuleerde vluchten. 

  1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

    TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

    Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”