Toekomst voor de laatste nertsenfokkerijen uitzichtloos: ‘Veertig jaar voor niets gewerkt’

Uitzichtloos. Een andere omschrijving is er niet voor nertsenhouders in Nederland. Deze bedrijfstak is per 2024 verboden, geld om te stoppen komt er niet. Wim Meijer en zijn zoons Rik en Tim uit het Overijsselse Vriezenveen over dat verbod, de zelfdodingen in de sector en de toekomst. „Ik heb veertig jaar voor niets gewerkt.”

Wim Meijer (57) leunt naar achteren in zijn stoel. We zitten in het kantoortje van zijn nertsenfokkerij in het buitengebied van Vriezenveen. Na overleg met zijn zoons Rik (28) en Tim (26) is hij ingegaan op het interviewverzoek. Om te laten zien wat ze doen, hoe ze het doen en waarom ze het doen. „We hebben niets te verbergen.” Ze nemen alle tijd, er blijft geen deur gesloten, geen vraag onbeantwoord. Het is een uniek inkijkje in een nertsenfokkerij. En in Wim Meijers ziel.

  1. Tien tips om het meeste uit je LinkedIn-profiel te halen

    Tien tips om het meeste uit je Lin­kedIn-pro­fiel te halen

    Met de zeeën van tijd die de coronacrisis aan veel mensen biedt, kun je eindelijk eens je LinkedIn-profiel van vers bloed voorzien. LinkedIn is een waardevol platform voor werknemers én (startende) ondernemers. Jezelf profileren, netwerken, relaties beheren, nieuw personeel vinden; het kan er allemaal. Maar hoe pak je dat het beste aan? LinkedIn-specialist Victor Huiting gaf in december 2019 op De Ondernemer 10 tips op om het meeste uit jouw profiel te halen.