Er klonk zeer felle kritiek op Klimaatcommissaris Timmermans. Een flink deel van het Parlement verwijt hem dat hij geen echte effectstudie heeft laten maken en bovendien een deelstudie die waarschuwt voor productiedaling, meer import en duurdere voeding acht maanden onder de pet heeft gehouden.
Volledig scherm
Er klonk zeer felle kritiek op Klimaatcommissaris Timmermans. Een flink deel van het Parlement verwijt hem dat hij geen echte effectstudie heeft laten maken en bovendien een deelstudie die waarschuwt voor productiedaling, meer import en duurdere voeding acht maanden onder de pet heeft gehouden. © AP

Steun voor groenere landbouw, maar ook zorgen om boeren, voedseltekorten en hogere prijzen

Europa heeft een nieuwe horde genomen naar een nieuw en veel groener landbouwbeleid. Het gebruik van pesticiden en antibiotica wordt sterk verminderd, boerderijdieren in kooien verdwijnen en een kwart van de landbouw wordt biologisch.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?