Shell wil niet langer ‘Royal Dutch’ zijn en wordt Brits, kabinet ‘onaangenaam verrast’

Update/videoOlie- en gasconcern Shell wil volledig Brits worden. Het hoofdkantoor wordt naar het Verenigd Koninkrijk verplaatst. Het oliebedrijf verliest dan ook de titel ‘Royal Dutch’. Het bedrijf blijft wel gewoon in Nederland aanwezig. Een aantal banen zal overgaan naar het Verenigd Koninkrijk. 

3 reacties

 • Ana Schorpion

  2 maanden geleden
  Héél vervuilend scrupuloos bedrijf. Al héél lang de naam Koninklijke niet waardig. Kunnen hun wanpraktijken vanuit UK waarschijnlijk makkelijker voorzetten om dat het bedrijf dan niet meer in de EU gevestigd is.
 • E.F. de Boer

  2 maanden geleden
  Een zwarte dag voor Nederland. Shell drukt zich diplomatiek uit, maar ongetwijfeld zullen ook ander argumenten een rol gespeeld hebben zoals de verstikkende EU regelgeving m.b.t. milieu en klimaat, maar mogelijk ook de belastingconstructie.
 • E.F. de Boer

  2 maanden geleden
  Weet u het nog toen in het Verenigd Koninkrijk het besluit viel om uit de EU te treden? Het land zou terugvallen in een economische chaos en zou een onzekere toekomst tegemoet gaan. Vele bedrijven zouden vertrekken naar het buitenland. Naast Starbuck en Unilever vertrekt nu ook Shell naar het VK. Triest voor Nederland en zijn economische positie.