Een actie van Greenpeace bij Shell in Londen. Shell maakte vorig jaar 38 miljard euro winst, omgerekend 32 miljard pond.
Volledig scherm
Een actie van Greenpeace bij Shell in Londen. Shell maakte vorig jaar 38 miljard euro winst, omgerekend 32 miljard pond. © AFP

Recordwinst voor Shell: consument betaalde de hoofdprijs, winst gaat naar de aandeelhouders

42,3 miljard dollarOlie- en gasconcern Shell heeft in 2022 een recordwinst van 42,3 miljard dollar (38,4 miljard euro) geboekt. Dat is meer dan een verdubbeling in vergelijking met de nettowinst van een jaar eerder. Het Britse bedrijf profiteerde vorig jaar van de hoge prijzen van olie en gas door de oorlog in Oekraïne.

2 reacties

  • jac beun

    2 maanden geleden
    Pensioenfondsen zijn ook aandeelhouders. U wilt toch dat Uw premie voor Uw pensioen rendeert? We moeten dit niet te zwart wit zien. De particuliere aandeelhouder betaalt daar ook weer belasting over, dus komt het geld weer bij de Staat terecht.
  • Pieter Ritico

    2 maanden geleden
    De grote olie- en gasconcerns getuigen van zeer weinig maatschappelijke betrokkenheid. De bestuurders kunnen op hun borst slaan dat zij het in deze moeilijke economische tijden toch voor elkaar hebben gekregen om deze megawinsten over de rug van de consumenten voor elkaar hebben gekregen - chapeau Nu afwachten hoeveel er van deze winsten zal worden afgeroomd, ik weet het antwoord al