Philips-topman Frans van Houten (rechts) en financiële baas Abhijit Bhattacharya tijdens de coronaproof online presentatie van de jaarcijfers aan media begin dit jaar.
Volledig scherm
Philips-topman Frans van Houten (rechts) en financiële baas Abhijit Bhattacharya tijdens de coronaproof online presentatie van de jaarcijfers aan media begin dit jaar. © Philips - Frank van Beek

Philips verkoopt huishoudelijke tak voor 4,4 miljard euro aan Chinese investeerder

Technologiebedrijf Philips verkoopt de divisie voor huishoudelijke apparaten aan de Chinese investeerder Hillhouse Capital. Het bedrijf betaalde in totaal zo'n 4,4 miljard euro voor de het onderdeel, waar onder meer koffiezetapparaten, strijkijzers en stofzuigers worden gemaakt.

  1. Horeca: Bedrijven zullen omvallen door koopkrachtplannen kabinet

    Horeca: Bedrijven zullen omvallen door koopkracht­plan­nen kabinet

    Horecaondernemers zullen komende winter omvallen als de uitgelekte koopkrachtplannen van het kabinet onveranderd blijven. Daarvoor waarschuwt Robèr Willemsen, voorzitter van brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in reactie op de plannen. KHN begrijpt ‘absoluut niet’ waarom ‘de rest van het bonnetje’ van de koopkrachtreparatie ‘opnieuw’ bij de horeca gelegd wordt, waar de coronacrisis diepe sporen heeft achtergelaten.