De Amerikaanse president Donald Trump kondigde vergaande maatregelen aan om de economie te beschermen tegen de gevolgen van het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
De Amerikaanse president Donald Trump kondigde vergaande maatregelen aan om de economie te beschermen tegen de gevolgen van het coronavirus. © EPA

Overheden trekken de portemonnee om economische crisis te bestrijden: ‘Beter teveel dan te weinig uitgeven’

Overheden komen in actie om de economische crisis te bestrijden. En daarbij wordt niet op een paar centen gekeken.

Wall Street beleefde vrijdag zijn beste dag in tien jaar tijd. De aandelenkoersen gingen met maar liefst 10 procent omhoog nadat de Amerikaanse president Donald Trump een steunpakket van honderden miljarden dollars toezegde voor getroffen bedrijven in de VS. In Nederland zei minister van financiën Wopke Hoekstra dat er indien nodig zeker 90 miljard euro beschikbaar is voor bedrijven en werknemers. En Duitsland zal zoveel geld uitgeven als nodig is om de economie te redden, zei bondskanselier Angela Merkel.

  1. Privacybaas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensgevaarlijk wat er gebeurt’
    PREMIUM
    Interview

    Privacy­baas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensge­vaar­lijk wat er gebeurt’

    Over de hele wereld nemen overheden vergaande maatregelen om corona onder de duim te krijgen. Daarbij wordt de inzet van digitale middelen als drones, camera’s, gezondheidsapps en telecomdata niet geschuwd. Ook in Nederland. Privacybaas Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens houdt het scherp in de gaten. ,,Fantastisch aan de ene kant wat technologie ons brengt, maar aan de andere kant is het levensgevaarlijk dat wat er gebeurt.”