Volledig scherm
De productie van de Boeing 777X © REUTERS

Opnieuw technische problemen voor Boeing

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft opnieuw te maken met technische problemen. Die doken donderdagavond op tijdens testen op het langeafstandstoestel 777X, waarbij ook inspecteurs van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) aanwezig waren. Dat melden verschillende bronnen aan AFP.

De technische problemen doken op tijdens druktesten, laat een woordvoerder van FAA weten. Tijdens die testen wordt het vliegtuig onderworpen aan verschillende omstandigheden om ervoor te zorgen dat het toestel ook dan veilig en betrouwbaar is.

De testen zijn inmiddels opgeschort, zo laat Boeing weten. Het is nog onduidelijk of dat van invloed zal zijn op de eerste testvlucht van de 777X. Die staat gepland voor begin 2020.

  1. Nederlands bedrijfsleven financierde jarenlang klimaatscepticus
    Update

    Nederlands bedrijfsle­ven financier­de jarenlang klimaats­cep­ti­cus

    De Nederlandse klimaatscepticus Frits Böttcher, mede-oprichter van de Club van Rome, ontving tussen 1989 en 1998 meer dan een miljoen gulden van Shell en andere (Nederlandse) multinationals. Het doel: twijfel zaaien over klimaatverandering en de rol van de mens daarin. Dat schrijven onderzoeksplatform Follow the Money en de Volkskrant op basis van het nagelaten archief van de chemieprofessor die in 2008 overleed.