Volledig scherm
PREMIUM
© Privebeeld

Niets is wat het lijkt op de markt in Rio: een ‘originele’ iPhone X voor slechts 375 euro

De meeste Nederlanders waaieren deze dagen uit naar het buitenland. Op zoek naar zon, zee, cultuur, ontspanning en avontuur. Lokale winkels laten we dan vaak links liggen. Een gemiste kans. Onze correspondent wijst je de weg in ‘de buitenlandse middenstand’. Vandaag deel 5: op bezoek bij de koopjesmarkt in Rio de Janeiro. 

,,Pssst amigo, iPhone kopen?’’, sist een man. Niet eens besmuikt, maar open en bloot. Op een gammel tafeltje blinkt een rijtje mobiele telefoons, in allerlei soorten en maten. ,,Hier, een iPhone X, nieuw in de doos. Voor jou 1500 real.’’ Zo’n 375 euro is dat. 

Een koopje, zeker voor Braziliaanse begrippen. En daar valt zeker nog wel een paar honderd real van af te pingelen. Maar is-ie echt, namaak of ergens ‘van de vrachtwagen gevallen’, dat is de grote vraag. Een bonnetje zit er in elk geval niet bij. ,,Waarom wil je een bon? Dat is alleen maar bureaucratie’’, zegt de verkoper.

  1. Tien tips om het meeste uit je LinkedIn-profiel te halen

    Tien tips om het meeste uit je Lin­kedIn-pro­fiel te halen

    Met de zeeën van tijd die de coronacrisis aan veel mensen biedt, kun je eindelijk eens je LinkedIn-profiel van vers bloed voorzien. LinkedIn is een waardevol platform voor werknemers én (startende) ondernemers. Jezelf profileren, netwerken, relaties beheren, nieuw personeel vinden; het kan er allemaal. Maar hoe pak je dat het beste aan? LinkedIn-specialist Victor Huiting gaf in december 2019 op De Ondernemer 10 tips op om het meeste uit jouw profiel te halen.