Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen betwijfelde in september al openlijk of de EU nog wel een handelsovereenkomst kan sluiten met Australië.
Volledig scherm
Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen betwijfelde in september al openlijk of de EU nog wel een handelsovereenkomst kan sluiten met Australië. © EPA

Nasleep onderzeebootrel: EU stelt handelstop met Australië uit

Een lang geplande ronde van besprekingen over de vrijhandel tussen Australië en de EU is uitgesteld, zo bevestigde vrijdag zowel een Europese functionaris als de Australische minister van Handel, Dan Tehan. Het uitstel volgt op een ruzie tussen de EU en Australië over het besluit van Canberra om de aankoop van ​​Franse onderzeeërs ter waarde van ruim 30 miljard euro te annuleren.

  1. Internationale onderzeebootrel niet per se gunstig voor Damen: ‘Frankrijk zal nu de druk op Nederland opvoeren’
    PREMIUM

    Internatio­na­le onderzee­boot­rel niet per se gunstig voor Damen: ‘Frankrijk zal nu de druk op Nederland opvoeren’

    VLISSINGEN - Maakt marinebouwer Damen Naval in Vlissingen meer kans om vier Nederlandse onderzeeboten te mogen bouwen nu een belangrijke mededinger, de Franse Naval Group, de levering van twaalf conventionele onderzeeërs aan Australië misloopt? Defensiespecialisten betwijfelen het. ,,Frankrijk zal mogelijk de druk op Nederland opvoeren om de order aan de Naval Group te gunnen.”