Medicijnen op een nachtkastje bij een slapende vrouw. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Medicijnen op een nachtkastje bij een slapende vrouw. Foto ter illustratie. © ANP XTRA/Roos Koole

Met deze tips kunnen werkgevers het ziekteverzuim in de hand houden

Podcast Geld DichtbijHet ziekteverzuim schiet de lucht in. Arbodiensten melden stijgingen van 30 tot ruim 50 procent. Maar wat kan je als werkgever doen om je personeel aan het werk te houden? Dat en meer onderwerpen komen aan bod in de nieuwste aflevering van Geld Dichtbij. In de podcast bespreken verslaggevers geldzaken en economische onderwerpen die je in je portemonnee voelt.     

 1. Recordgroei voor detailhandel, terwijl roep om personeel toeneemt

  Record­groei voor detailhan­del, terwijl roep om personeel toeneemt

  De Nederlandse detailhandel kende in het eerste kwartaal een recordomzetgroei. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de enorme groei vooral te danken aan het feit dat er in de vergelijkbare periode vorig jaar nog sprake was van een lockdown waarin veel winkels de deuren tijdelijk gesloten moesten houden. Intussen kampen winkeliers door het toenemende gebrek aan personeel wel weer met nieuwe problemen.
 2. ‘Loonsteun voor zombiebedrijven verstoort de dynamiek op de arbeidsmarkt’
  GELD DICHTBIJ PODCAST

  ‘Loonsteun voor zombiebe­drij­ven verstoort de dynamiek op de arbeids­markt’

  Loonsteun houdt medewerkers in niet levensvatbare bedrijven aan het werk, terwijl deze mensen ook kunnen bijspringen in sectoren die klem zitten met personeel. Dat stellen economen, die vinden dat de loonsteun na de lockdown zo snel mogelijk moet stoppen. Dat en meer onderwerpen komen aan bod in de nieuwste aflevering van Geld Dichtbij. In de podcast bespreken verslaggevers geldzaken en economische onderwerpen die je in je portemonnee voelt.