Vanaf dinsdag zijn per tijdslot maximaal vijftig klanten welkom in winkels met een oppervlakte van minimaal 50 vierkante meter. Daar profiteren vooral grootwinkelbedrijven als bouwmarkten en tuincentra van.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf dinsdag zijn per tijdslot maximaal vijftig klanten welkom in winkels met een oppervlakte van minimaal 50 vierkante meter. Daar profiteren vooral grootwinkelbedrijven als bouwmarkten en tuincentra van. © Carlo ter Ellen DTCT

Meer klanten in de winkel: ‘Stuk beter dan de kramp waarin we nu zitten’

Voor een gezonde omzet is volledige heropening uiteraard het beste medicijn, maar grootwinkelbedrijven als tuincentra en bouwmarkten zijn toch blij dat ze vanaf dinsdag 16 maart in plaats van twee, maximaal vijftig klanten per tijdslot mogen ontvangen. ,,Een stuk beter dan de kramp waarin we nu zitten.’’

 1. KNVB wilde Snollebollekes-reclame van de buis hebben, Jumbo past spotje niet aan

  KNVB wilde Snollebol­le­kes-reclame van de buis hebben, Jumbo past spotje niet aan

  Voetbalbond KNVB heeft tevergeefs geprobeerd om de EK-reclame van supermarktketen Jumbo van de televisie te krijgen of in ieder geval te laten aanpassen. De bond stuurde een brief naar Jumbo, waarin hij zich beklaagde over de reclamespot met de Snollebollekes en de populaire ‘juichcape’ waarvoor klanten van de supermarkt kunnen sparen. In een reactie liet Jumbo de KNVB weten de campagne zo te laten.
 2. Hotelsite Booking wil miljoenenbonussen voor top na rampjaar 2020

  Hotelsite Booking wil miljoenen­bo­nus­sen voor top na rampjaar 2020

  Booking Holding, bekend van hotelboekingssite Booking.com, wil zijn topbestuurders bonussen over coronajaar 2020 geven van bij elkaar omgerekend zo’n 28 miljoen euro, voornamelijk in aandelen. Dat staat in recent gepubliceerde documenten vooruitlopend op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het bedrijf, waar NRC als eerste over publiceerde. Volgens de krant zouden ook bonussen voor regulier personeel goeddeels in stand zijn gebleven.
 3. ING: Willem Engel gebruikte 50.000 euro aan Viruswaarheid-donaties voor stuk grond in Spanje
  update

  ING: Willem Engel gebruikte 50.000 euro aan Viruswaar­heid-donaties voor stuk grond in Spanje

  Coronascepticus Willem Engel heeft vorig jaar 50.000 euro aan donaties, die hij via zijn actiegroep Viruswaarheid had ontvangen, gebruikt om in privé de aankoop van een stuk grond in Spanje te financieren. Dat blijkt uit informatie van ING, die de zakelijke rekening van Viruswaarheid om die reden blokkeerde eerder dit jaar. De rechter oordeelt nu dat die maatregel van ING te ver ging, maar is wel kritisch op de handelswijze van Engel.