Lotte Leufkens op het speciale bed.
Volledig scherm
Lotte Leufkens op het speciale bed. © Fred Leeflang

Lotte Leufkens (25) scoort prijs na prijs met start-up CloudCuddle

OndernemenZe is pas 25 jaar en heeft veel succes met haar draagbare bed voor gehandicapte kinderen. Als mede-oprichter van start-up CloudCuddle won ze meerdere ondernemersprijzen. 

Leufkens is samen met haar zakenpartner Franceska Lucas de uitvinder van de CloudCuddle, een bed dat speciaal ontworpen is voor kinderen met een fysieke en/of verstandelijke beperking. 

Die kinderen kunnen 's nachts aan het dwalen raken en moeten om die reden vaak in hoge kooien met kussens slapen. Loodzwaar, en dus onmogelijk om te vervoeren. 

Leufkens bedacht als student van TU Delft een bed dat tot een pakketje van 50 bij 30 bij 30 centimeter is te vouwen. Daarmee krijgen ouders de vrijheid om hun kind overal veilig te laten slapen. 

Prijzenfeest

Vorig jaar juni zag de start-up CloudCuddle het licht en vanaf die tijd regent het prijzen voor deze jonge onderneemster. 

Zo won ze diverse start-upawards en werd ze student-ondernemer van het jaar. Recent heeft het Financieele Dagblad haar opgenomen in de lijst van talentvolle ondernemers. Het winnen van prijzen zorgt voor veel publiciteit", vertelt Leufkens. ,,Dat is in mijn sector heel belangrijk. In de zorg is vertrouwen heel erg belangrijk."

Een onderscheiding zoals de uitverkiezing in de Talenten top 50 van het Financieel Dagblad helpt daar dan ook bij. Waar Leufkens zichzelf eerder weleens opgaf voor een ondernemerswedstrijd, kwam deze titel op haar af. 

,,Ik kreeg eind november een bericht over mijn nominatie. Vervolgens vroegen zij om wat extra informatie en vorige week donderdag was de lanceringsborrel van het magazine waar de top-50 in staat. Alle ondernemers kregen een eigen exemplaar en een rondleiding op de redactie."

De Talenten top 50 heeft geen winnaar, maar is een poule van vijftig toekomstige leiders. Eerder won ze al de TedX Women Amsterdam Startup Award 2017.