‘Verkeerslicht’ bij de ingang van een supermarkt om de stroom klanten te reguleren.
Volledig scherm
‘Verkeerslicht’ bij de ingang van een supermarkt om de stroom klanten te reguleren. © ANP

ING: gekte in supermarkten lijkt voorbij

De rust lijkt weergekeerd in de supermarkten. Dat blijkt uit het aantal pintransacties van klanten, meldt ING.

Na 12 maart, toen strengere maatregelen bekendgemaakt werden tegen verspreiding van het coronavirus, bedroeg het aantal pintransacties tot wel dertig procent meer dan gebruikelijk. Maar anderhalve week later daalde het weer tot normale niveaus, meldt ING.

Wel kopen mensen per keer meer dan normaal. Het pinbedrag is gemiddeld zestien procent hoger dan voor de coronacrisis. Volgens ABN Amro komt dat niet door hamstergedrag. Nu mensen niet meer uit eten kunnen, wordt er meer thuis gegeten. En daar moeten meer boodschappen voor gedaan worden in de supermarkt.

  1. KLM in de fout: extra schadevergoeding voor ontslagen begeleidster van vips

    KLM in de fout: extra schadever­goe­ding voor ontslagen begeleid­ster van vips

    Luchtvaartmaatschappij KLM moet een ervaren werkneemster die beroemde artiesten en pornosterren begeleidde bij vertrek en aankomst op Schiphol een extra schadevergoeding ter waarde van 75.000 euro betalen. De vrouw, die als vip-begeleidster werkte, werd begin vorig jaar als gevolg van een arbeidsconflict ontslagen. Haar werkgever heeft daarbij ‘ernstig verwijtbaar’ gehandeld, oordeelde het Amsterdamse gerechtshof gisteren in hoger beroep.