Volledig scherm
© anp

Huizenprijzen blijven stijgen

De huizenprijzen blijven oplopen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster maakten vrijdag bekend dat de gemiddelde prijs van een koopwoning in juli 2,7 procent hoger lag dan een jaar eerder.

Sinds de zomer van 2013 is er sprake van een lichte prijsstijging van koophuizen. De gemiddelde prijs voor een bestaande koopwoning lag vorige maand ongeveer op het niveau van december 2003. In juni 2013 bereikten de huizenprijzen een dieptepunt.

Vergeleken met die dip stegen de prijzen tot en met juli gemiddeld met 5,8 procent. Ten opzichte van augustus 2008, toen de woningprijzen een piek bereikten, is het prijsniveau 16,9 procent lager.

Ten opzichte van augustus 2008, toen de woningprijzen een piek bereikten, is het prijsniveau 16,9 procent lager. Het Kadaster maakte eerder al bekend dat het aantal verkochte woningen in juli uitkwam op 18.422. Dat is bijna 33 procent meer dan in dezelfde maand een jaar eerder.

In de eerste zeven maanden van 2015 zijn er 93.671 woningen verkocht, ruim een vijfde meer dan in de eerste zeven maanden van vorig jaar. Rijtjeswoningen waren in juli goed voor circa een derde van het totaal aantal transacties. Ook appartementen vonden gretig aftrek. Daarvan werden er in juli 4858 verkocht.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement