Er komen speciale HEMA-schappen in 15 Franprix-supermarkten.
Volledig scherm
Er komen speciale HEMA-schappen in 15 Franprix-supermarkten. © Thinkstock

HEMA-spullen in schappen van Parijse supermarkten Franprix

HEMA gaat zijn artikelen in Frankrijk ook via supermarkten van Franprix aan de man brengen. De twee winkelketens hebben daarvoor een overeenkomst gesloten. In eerste instantie komen er speciale HEMA-schappen in vijftien Franprix-supermarkten in Parijs.

In de Franprix-winkels zullen onder meer keukenartikelen, woningdecoratiespullen, schrijfgerei, kleding en woningtextiel worden verkocht. Afhankelijk van de resultaten besluiten HEMA en Franprix over een uitbreiding van de samenwerking.

HEMA is al langer actief in Frankrijk, maar kan door de samenwerking sneller uitbreiden, zegt topman Tjeerd Jegen. Franprix heeft in de regio Parijs zo'n achthonderd winkels.

Eerder dit jaar kondigde HEMA aan voor het eerst ook spullen te gaan verkopen via andere winkels. Zo werden al samenwerkingen aangekondigd met AH en Wehkamp in Nederland en Walmart in Canada en de VS.

  1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

    TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

    Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”