Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

Grote pinstoring in Nederland: Ook in Zeeland lange rijen bij Albert Heijn

UPDATE 22.36 uurAhold kampt met een landelijke pinstoring. Er stromen duizenden meldingen binnen van mensen die niet kunnen pinnen bij bedrijven van het concern, zoals Etos, Gall&Gall en Albert Heijn. Ook in Zeeland kunnen klanten niet pinnen bij Albert Heijn-supermarkten en kan er alleen met cash betaald worden. 

Bij de Albert Heijn-supermarkten in Middelburg, Hulst, Vlissingen en Zierikzee is de storing al uren gaande. “Alle medewerkers zijn bijgesprongen”, zegt een medewerker van de Albert Heijn in de Aagje Dekenstraat in Vlissingen. Ook bij de AH aan de Pottenbakkersingel in Middelburg is er storing en drukte. “We hebben daarom geen tijd om u te woord te staan. De storing is bij alle Albert Heijn-vestigingen in Nederland.” 

Volledig scherm
Drukte in de AH XXL in Vlissingen © Tessa van Luijk

Het probleem veroorzaakt lange rijen. Ook in Zierikzee en Hulst. “Het personeel heeft echt zijn stinkende best gedaan om alle klanten te helpen. De storing begon om 16.00 uur en is er nu nog steeds”, zegt een medewerkster van de AH in Hulst. “We hebben wel het geluk dat we een pinautomaat hebben staan in de winkel.” De klanten kunnen daar het geld pinnen om contact mee af te rekenen. De winkel is nog tot 21.00 uur open. 

Het hoogtepunt van de storing lag rond 16.00 uur vanmiddag, toen op Allestoringen.nl bijna drieduizend meldingen werden gemaakt van pinproblemen. De problemen lijken zich vooral voor te doen in Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant, Drenthe en Zeeland. 

De storing treft alleen Ahold-bedrijven. De NOS meldt dat een storing in de firewall van het concern de boosdoener is. In plaats van alleen foutieve data tegen te houden, houdt de digitale beveiliging alle data tegen. Op Twitter zijn inmiddels veel foto's te zien van lange rijen bij de Albert Heijn. Sommige staan door de hele winkel heen.