Volledig scherm
PREMIUM
© gratis

‘Falende deurwaarder vaak licht gestraft’

Falende deurwaarders krijgen negen van de tien keer slechts een symbolische straf opgelegd van de tuchtrechter. Dat is een hard gelag voor hun slachtoffers, straatarme mensen die maar net kunnen rondkomen. 

Een gerechtsdeurwaarder die de wettelijke gedragsregels overtreedt, hoeft zich weinig zorgen te maken wanneer een schuldenaar een klacht tegen hem indient, stelt Vereniging Sociaal Verhaal. In bijna 90 procent van de gevallen waarbij de tuchtrechter een klacht gegrond verklaart, krijgt de gerechtsdeurwaarder geen of slechts een ‘symbolische straf’, zoals een waarschuwing of berisping.

  1. Voormalig Boeing-manager: Ramptoestel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in

    Voormalig Boei­ng-manager: Ramptoe­stel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in

    Boeings zorgenkindje, de 737 MAX, staat al bijna een jaar aan de grond. Bij twee ongelukken met het gloednieuwe toestel kwamen 346 mensen om het leven. Technische malheur zorgde keer op keer voor nieuwe vertraging bij testen met het vliegtuig. Vorige maand liet de vliegtuigbouwer weten het kalenderjaar met verlies af te sluiten. Voor het eerst in ruim 20 jaar ging Boeing voor 1 miljard het rood in. Nu blijkt dat ook bij de ontwikkeling van het toestel geld mogelijk een fatale rol heeft gespeeld, meldt televisieprogramma Zembla vanavond.