Volledig scherm
© Op=Op Voordeelshop

Faillissement dreigt voor Op=Op Voordeelshop met vijf Zeeuwse vestigingen

VLISSINGEN - De Op=Op Voordeelshop verkeert met zijn ruim 140 vestigingen in financieel zwaar weer en heeft faillissement aangevraagd. Dat meldt RTV Noord. Zeeland telt vijf vestigingen: in Zierikzee, Goes, Middelburg, Vlissingen en Terneuzen.

De Op=Op Voordeelshop bestaat 22 jaar, de eerste zaak opende in 1997 in het Drentse Klazienaveen. De keten is vooral bekend door het verkopen van A-merken van verzorgings- en huishoudproducten tegen lage prijzen.

Afgelopen decennium groeide de Op=Op Voordeelshop hard door, in 2015 werd de honderdste vestiging geopend. Een jaar later werd een webshop gelanceerd. Bedoeling was om naar driehonderd winkels door te groeien. Daartoe werden in 2017 nog 31 winkels van het failliete Blokker overgenomen. 

De flinke ambities zijn Op=Op Voordeelshop fataal geworden. Momenteel zijn er 141 winkels in Nederland en twee op Aruba. Vandaag kregen de duizend medewerkers te horen dat de keten met hoofdkantoor en distributiecentrum in het Drentse Peize er financieel beroerd voor staat. Het bankroet is aangevraagd. De tien  door franchisenemers gerunde vestigingen zouden overigens buiten het faillissement vallen.