Kale paspoppen in een lege winkel.
Volledig scherm
Kale paspoppen in een lege winkel. © ANP

‘Extra loon volstrekt onvoldoende om prijsstijging door inflatie te compenseren’

podcastWinkeliers en horeca-ondernemers maken zich grote zorgen over verliezen door de huidige lockdown. En wat als de winkels en horeca nog langer dicht moeten blijven? Dat en meer onderwerpen komen aan bod in de nieuwste aflevering van Geld Dichtbij. In de podcast bespreken verslaggevers geldzaken en economische onderwerpen die je in je portemonnee voelt.     

 1. Keerzijde papieren rietjes: stukjes laten los en belanden in keel, 400 meldingen

  Keerzijde papieren rietjes: stukjes laten los en belanden in keel, 400 meldingen

  Stukjes van papieren rietjes blijken regelmatig los te laten en bij kinderen in hun keel te komen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft daar de laatste tijd ruim vierhonderd meldingen over binnengekregen. In bijna alle gevallen werd een drinkpakje langzaam leeggedronken. Als iemand langdurig sabbelt op een papieren rietje, kunnen delen week worden en loslaten. Volgens de toezichthouder speelt dit risico vooral onder kinderen en mensen met een beperking.
 2. Geplaagd Hema maakt na jaren weer winst: ‘Moeten weer gaan doen waar we goed in zijn’
  PREMIUM
  Interview

  Geplaagd Hema maakt na jaren weer winst: ‘Moeten weer gaan doen waar we goed in zijn’

  Voorzichtig kruipt de Hema weer uit het dal. De winkelketen maakt weer winst nadat het bedrijf jarenlang enorme verliezen leed, vertelt topvrouw Saskia Egas Reparaz. Maar er is nog een hoop werk te doen waarschuwt ze, om van de Hema weer de winkel te maken van fraaie producten voor een betaalbare prijs. Niet alleen de financiën moesten beter, ook de sokken, de kaasschaaf en de verlengsnoertjes.