Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

‘Er is geen reden voor vliegschaamte’

De mogelijke ‘verbanning’ van Schiphol naar Lelystad, vliegtaks en vliegschaamte. De topman van easyJet, de tweede luchtvaartmaatschappij van Europa, is in Nederland om politici, actievoerders en Schiphol ervan te overtuigen dat ze de verkeerde weg inslaan.

Flygskam; vliegschaamte. Johan Lundgren, sinds 2017 topman van easyJet, moet niets hebben van de vondst uit zijn geboorteland, Zweden. ,,Maar dat had u ook niet van mij verwacht. Ik ben het totaal niet eens met het sentiment achter vliegschaamte. Stoppen met reizen, stoppen met vliegen heeft grote invloed op hoe je zaken doet, hoe je mensen ontmoet en ervaringen opdoet. Dat zijn juist verworvenheden waarmee we de afgelopen decennia zo ver zijn gekomen.’’

  1. Hoe Marcel honderden Nederlanders een heerlijk avondje bezorgt
    PREMIUM

    Hoe Marcel honderden Nederlan­ders een heerlijk avondje bezorgt

    Nee, hij gooit ze niet door de schoorsteen, maar bezorgt zijn 250 tot 300 Sinterklaaspakjes netjes aan de deur. Als de mensen thuis zijn tenminste. Pakketbezorger Marcel Helling (47) is één van de vijfduizend pieten van PostNL die vanavond het heerlijk avondje voor miljoenen Nederlanders mogelijk maakt. Zijn stoomboot is de Mercedes Sprinter, die deze dagen tjokvol heerlijks zit. De bestemming: tuindersdorp De Lier, het Westland.