Een gasfornuis
Volledig scherm
Een gasfornuis © ANP

Energiebedrijf Enstroga valt ook om, klanten verdeeld over andere leveranciers

Enstroga is na Welkom Energie het tweede energiebedrijf binnen een maand dat omvalt door de torenhoge gasprijzen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) trekt de leveringsvergunning van de Duitse leverancier in. De klanten worden verdeeld over alle andere energiebedrijven.

0 reacties

 1. Zo reageert Nederland op de persconferentie: van ‘is dit De Speld?' tot 'stap voorwaarts’
  reacties

  Zo reageert Nederland op de persconfe­ren­tie: van ‘is dit De Speld?' tot 'stap voorwaarts’

  Na een winterslaap van ruim vijf weken gaat Nederland vanaf morgen bijna helemaal van het slot. De culturele sector mag onder voorwaarden weer open, net als restaurants en cafés. Ook mogen evenementen onder strenge voorwaarden weer worden gehouden. Waar horecaondernemers in jubelstemming verkeren, overheerst in de evenementensector diepe teleurstelling. ,,Met verbijstering hebben wij naar deze schertsvertoning gekeken.”
 2. Eerste energiebedrijf bezwijkt onder gestegen gasprijzen
  Play
  video

  Eerste energiebe­drijf bezwijkt onder gestegen gasprijzen

  Energiebedrijf Welkom Energie is door de hoge gasprijzen zodanig in de problemen gekomen dat het de levering van stroom en gas niet meer kan voortzetten. De leveringsvergunning van Welkom Energie wordt daarom ingetrokken door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het gaat om het eerste energiebedrijf dat bezwijkt onder de huidige moeilijke marktomstandigheden. Alle circa 90.000 klanten van deze relatief kleine speler op de energiemarkt worden overgenomen door Eneco.