Blokker
Volledig scherm
Blokker © ANP

Doek valt voor Blokker in België, alleen nog toekomst in Nederland

Winkelketen Blokker trekt zich terug uit België en Luxemburg en gaat zich volledig richten op de Nederlandse markt. Mirage Retail Group, het moederbedrijf van Blokker, verkoopt zijn Belgische en Luxemburgse filialen aan de Dutch Retail Groep. 

Die wil de winkels voortzetten als discountketen onder de naam Mega World. ,,Ik zie goede kansen voor de discountketen in de Belgische markt en verheug mij op de samenwerking met het team van Blokker België. Alle winkels blijven open en ik heb er vertrouwen in dat de nieuwe formule zich kan ontwikkelen tot een gezond en winstgevend bedrijf”, aldus ondernemer Dirk Bron.

Blokker was sinds 1977 actief bij de zuiderburen en had er 123 eigen winkels, een webshop en circa 670 medewerkers. Wat de aankondiging precies betekent voor de werkgelegenheid is nog niet duidelijk, stelt ANP. Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws gaat geen enkele baan verloren.

Verlies

Het ging al tijden niet goed met de Belgische Blokker-winkels. Op een vorige ondernemingsraad van Blokker België hadden de vakbonden te horen gekregen dat slechts acht van de 123 winkels winstgevend zijn. 

Topman Michiel Witteveen had in december al laten weten dat België een probleem was voor Blokker. ,,Ongewijzigd verder gaan was door de opgelopen verliezen niet mogelijk en ingrijpende maatregelen waren onvermijdelijk”, zegt Witteveen in het persbericht over de verkoop.

 1. Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten
  PREMIUM

  Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten

  De Bijenkorf, ’s lands laatste volledige warenhuis, bestaat dit jaar 150 jaar. Wat een groot winkelfeest had moeten worden, lijkt door de coronacrisis uit te draaien op een deceptie. Ga maar na: in de 150-jarige historie van de Bijenkorf is het nooit eerder voorgekomen dat de winkels zo lang dicht waren. ,,We zijn één keer een halve dag gesloten geweest tijdens de februaristaking in 1941’’, aldus een woordvoerder.
 2. Privacybaas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensgevaarlijk wat er gebeurt’
  PREMIUM
  Interview

  Privacy­baas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensge­vaar­lijk wat er gebeurt’

  Over de hele wereld nemen overheden vergaande maatregelen om corona onder de duim te krijgen. Daarbij wordt de inzet van digitale middelen als drones, camera’s, gezondheidsapps en telecomdata niet geschuwd. Ook in Nederland. Privacybaas Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens houdt het scherp in de gaten. ,,Fantastisch aan de ene kant wat technologie ons brengt, maar aan de andere kant is het levensgevaarlijk dat wat er gebeurt.”