Compensatie voor gedupeerde klanten Kijkshop
Het moederbedrijf van de onlangs failliet verklaarde Kijkshop komt gedupeerde klanten tegemoet. Consumenten die na 1 november een aankoop deden maar het product niet ontvingen, krijgen een shoptegoed dat zij kunnen inwisselen bij het nieuw te lanceren consumentenplatform KijkBijMij. Dit tegoed kan niet worden ingewisseld voor contanten.
Gedupeerde consumenten kunnen zich zodra KijkBijMij in de lucht is, zich melden voor compensatie. De Zweedse investeerder The One verwacht dat het platform eind van de maand actief is.
Ook consumenten die hun product retour hebben gestuurd, maar hun aankoopbedrag niet terugkregen, vallen eveneens binnen de regeling. Klanten die een kadokaart van de Kijkshop hebben, krijgen eveneens compensatie.
Claims
Om voor het tegoed in aanmerking te komen, moeten de klanten wel eerst een claim indienen bij KijBijMij. Vanwege fraudegevoeligheid worden die individueel beoordeeld, meldt The One. De afhandeling gebeurt in de winkels van MyCom die recent door The One werden overgenomen, omdat KijkBijMij geen eigen winkels heeft.
KijkBijMij benadrukt tot niets verplicht te zijn en dat het ‘puur een coulanceregeling is’ voor klanten. Dit consumentenplatform werd aanvankelijk door Kijkshop opgezet. Onlangs is door de Zweedse investeerder The One besloten dit onderdeel zelfstandig verder te exploiteren.
Via dit concept kunnen consumenten elkaar via video live koopadvies geven. Adviezen die tot een transactie leiden, leveren de adviseur een commissie op.
Marketingstunt
Retaildeskundige Paul Moers noemt het netjes dat consumenten worden gecompenseerd. ,,Dit is een stukje fatsoen richting klanten, maar ook een slimme marketingstunt. Op deze manier laten zij veel mensen kennismaken met dit nieuwe concept. Een win-winsituatie."
Drie weken geleden vroeg de Zweede eigenaar het faillissement van Kijkshop aan. Alle 70 winkels sloten de deuren. Op de Facebookpagina van Kijkshop reageerden gedupeerde klanten verontwaardigd. Bijna twee weken geleden openden 50 van de ongeveer 60 winkels weer de deuren nadat Kijkshop faillissement had aangevraagd. In die vestigingen is nu een executieverkoop gaande.
Dit is een stukje fatsoen richting de klanten,maar ook een slimme marketingstunt
De curatoren voeren momenteel met verschillende grote retailpartijen gesprekken over de overname van vestigingen. Die zouden dan onder de formule van de nieuwe eigenaar verder gaan, en dus niet meer als Kijkshop.
Toonbeeld
Bij de opening van het eerste filiaal in 1973 was Kijkshop nog het toonbeeld van vooruitgang. Mensen kregen een catalogus van het bedrijf in hun brievenbus, in de winkel zelf stonden de producten nog eens uitgestald in vitrines. Het grootste pluspunt: door de efficiënte manier van werken én het lage risico op diefstal waren de producten 20 tot wel 50 procent goedkoper dan de adviesprijs van de fabrikant.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
Veel failliete bedrijven ontvingen eind 2021 nog coronasteun
Een aanzienlijk deel van de bedrijven die in de eerste drie maanden van 2022 failliet gingen, ontving daarvoor nog coronasteun. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werd 44 procent van de faillissementen in het voorbije kwartaal uitgesproken bij een bedrijf dat in de tweede helft van 2021 financiële steun kreeg vanwege de coronapandemie. -
Hoge prijzen voor wc-papier dreigen door tekort aan houtpulp
De prijs van wc-papier, tissues en luiers dreigt te gaan stijgen omdat de voorraden van houtpulp sterk zijn gedaald. Dat zegt het Braziliaanse bedrijf Suzano, een van de grootste producenten van pulp en papier ter wereld. -
PREMIUMColumn
De krappe arbeidsmarkt brengt ons allemaal op het randje van waanzin
Anne-Marije Buckens (34) heeft ruim tien jaar een bedrijf waarmee ze 50-plussers aan werk helpt. Ze schrijft over de mensen die ze ontmoette en aan werk heeft geholpen. -
Oxfam: aantal miljardairs in voedselsector groeit terwijl honger toeneemt
In de voedselsector zijn er tijdens de coronapandemie ruim zestig nieuwe miljardairs bijgekomen terwijl de extreme honger wereldwijd is toegenomen. Dat meldt Oxfam Novib op basis van eigen berekeningen die voor de start van het World Economic Forum in Davos zijn gepubliceerd.
-
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
PREMIUMColumn
Gerard is boventallig verklaard en wil niet langer door hoepeltjes springen
Anne-Marije Buckens (34) heeft ruim tien jaar een bedrijf waarmee ze 50-plussers aan werk helpt. Ze schrijft over de mensen die ze ontmoette en aan werk heeft geholpen. -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’