Volledig scherm
Foto ter illustratie. Rollen staal worden van een laag zink voorzien bij staalbedrijf Tata Steel. © ANP XTRA

British Steel schrapt vierhonderd banen

British Steel schrapt vierhonderd banen in verschillende landen, waaronder Nederland. Het gaat volgens het Britse staalbedrijf onder meer om management- en administratieve functies in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk en Nederland.

In Nederland is British Steel eigenaar van FN Steel in Alblasserdam, waar volgens de website van het bedrijf driehonderd mensen werken. De Britse onderneming is al langer bezig met een plan om kosten te besparen. De reorganisatie is een uitwerking daarvan.

British Steel ontstond in 2016 toen investeringsbedrijf Greybull Capital activiteiten van staalreus Tata Steel in Scunthorpe overnam. De geschiedenis van British Steel gaat echter 150 jaar verder terug. Het bedrijf bestond al eerder en smolt in 1999 samen met Hoogovens in IJmuiden onder de naam Corus. Dat bedrijf werd vervolgens in 2007 opgeslokt door Tata Steel.

British Steel on Twitter

We're committed to major investment in the next phase of our evolution but we need to further streamline our organisation. Sadly this means today we're announcing the proposed loss of 400 jobs across our global operations. Read more https://t.co/z2i1HEh5MD

  1. Jumbo vs AH: Brabantse lefgozers hijgen in de nek van blauwe grootmacht
    PREMIUM

    Jumbo vs AH: Brabantse lefgozers hijgen in de nek van blauwe grootmacht

    Albert Heijn is nog altijd de onbetwiste nummer één, maar voelt de hete adem van Jumbo in de nek. Het Brabantse familiebedrijf opent tientallen winkels per jaar en kaapte en passant de deal met Hema voor de neus van AH weg. Moeten ze in Zaandam vrezen voor de sneltreinvaart waarmee Jumbo de supermarktwereld onveilig maakt of is de voorsprong van de marktleider niet meer in te halen? ,,De strijd gaat nog wel even door. Zonder omvang geen macht, kleinere ondernemers gaan eraan ten onder.’’