Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet geboekt, onder meer door de hogere prijzen voor veel producten. Boodschappen zijn gemiddeld 18,5 procent duurder.
Volledig scherm
Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet geboekt, onder meer door de hogere prijzen voor veel producten. Boodschappen zijn gemiddeld 18,5 procent duurder. © REUTERS

Boodschappen als pasta en brood meer dan 20 procent duurder, prijzen bananen en chocola zijn niet verhoogd

Boodschappen zijn fors in prijs gestegen: ze zijn nu gemiddeld bijna 20 procent duurder dan elf maanden geleden. Mede dankzij die prijsstijgingen boekte supermarktconcern Ahold Delhaize een hogere omzet  in het tweede kwartaal. 

  1. Nachtclubs vinden geluidslimiet ‘onzin’, Paradiso bereid tot gesprek met regering
    PREMIUM
    gehoorschade

    Nachtclubs vinden geluidsli­miet ‘onzin’, Paradiso bereid tot gesprek met regering

    Het Nederlandse nachtleven en de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voelen weinig voor een verlaging van de wettelijke geluidsnorm om de toename van gehoorschade bij jongeren de kop in te drukken. Preventie is belangrijker en gebeurt al volop, stellen zij. Bijvoorbeeld met het aanbieden van oordoppen. Paradiso laat weten bereid te zijn te praten over een eventuele verplichting van een geluidslimiet.