Hamstergedrag vanwege paniek over het coronavirus leidde ook bij Albert Heijn tot lege schappen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hamstergedrag vanwege paniek over het coronavirus leidde ook bij Albert Heijn tot lege schappen. © ANP

Albert Heijn zet z'n hamsters buitenspel: ‘Nu even niet gepast’

Albert Heijn stopt voorlopig met de hamsterweken. De supermarktketen vindt het niet gepast om in deze crisistijd klanten te stimuleren extra boodschappen in te slaan en zet z'n beroemde knaagdieren buitenspel. ,,We hebben oog voor wat er gebeurt.’’

Nederlanders zijn sinds donderdag aan het hamsteren. Supermarkten benadrukken keer op keer dat er voldoende levensmiddelen zijn, maar het is en blijft razend druk in de winkels. Schoonmaakmiddelen, paracetamol, pasta, rijst, maar ook afbakbroodjes vliegen de winkels uit. Supermarkten worden twee keer zo vaak bevoorraad als normaal, maar dan nog is het lastig om lege schappen te voorkomen. ,,Wij houden rekening met de huidige situatie en willen voorkomen dat we hamstergedrag stimuleren. We gaan uiteraard door met aanbiedingen en acties, maar dan in aangepaste vorm’’, laat woordvoerster Anoesjka Aspeslagh weten. 

 1. Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten
  PREMIUM

  Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten

  De Bijenkorf, ’s lands laatste volledige warenhuis, bestaat dit jaar 150 jaar. Wat een groot winkelfeest had moeten worden, lijkt door de coronacrisis uit te draaien op een deceptie. Ga maar na: in de 150-jarige historie van de Bijenkorf is het nooit eerder voorgekomen dat de winkels zo lang dicht waren. ,,We zijn één keer een halve dag gesloten geweest tijdens de februaristaking in 1941’’, aldus een woordvoerder.
 2. Privacybaas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensgevaarlijk wat er gebeurt’
  PREMIUM
  Interview

  Privacy­baas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensge­vaar­lijk wat er gebeurt’

  Over de hele wereld nemen overheden vergaande maatregelen om corona onder de duim te krijgen. Daarbij wordt de inzet van digitale middelen als drones, camera’s, gezondheidsapps en telecomdata niet geschuwd. Ook in Nederland. Privacybaas Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens houdt het scherp in de gaten. ,,Fantastisch aan de ene kant wat technologie ons brengt, maar aan de andere kant is het levensgevaarlijk dat wat er gebeurt.”