Volledig scherm
© REUTERS

Acties van grondpersoneel KLM op Schiphol gaan morgen niet door

Een nieuwe werkonderbreking van het grondpersoneel van KLM, die morgen zou plaatsvinden, is van de baan. Dat heeft FNV vandaag besloten na overleg met de leden.

,,Directe aanleiding om weer om tafel te gaan zijn tekenen die we hebben ontvangen dat KLM op voor ons belangrijke punten stappen wil gaan zetten”, licht FNV-bestuurder Jan van den Brink het besluit toe. Maandag en woensdag legden honderden KLM-medewerkers ook al het werk neer, met vertragingen en annuleringen tot gevolg. 

FNV zal maandag aansluiten bij het overleg met de andere bonden. Daarmee zijn alle bonden weer in gesprek met luchtvaartmaatschappij. Van den Brink: ,,Wij zijn benieuwd wat het oplevert. KLM krijgt van ons tot het einde van volgende week om tot een onderhandelingsresultaat op hoofdlijnen te komen. Anders gaan we verder met werkonderbrekingen.”

Behalve betere roosters en meer vaste medewerkers in dienst, eist FNV vier procent loonsverhoging per jaar.  Onder de cao Grondpersoneel vallen 15.000 mensen, die onder andere bij de technische dienst, tankdienst of op het platform van KLM werken. 

  1. Nederlands bedrijfsleven financierde jarenlang klimaatscepticus
    Update

    Nederlands bedrijfsle­ven financier­de jarenlang klimaats­cep­ti­cus

    De Nederlandse klimaatscepticus Frits Böttcher, mede-oprichter van de Club van Rome, ontving tussen 1989 en 1998 meer dan een miljoen gulden van Shell en andere (Nederlandse) multinationals. Het doel: twijfel zaaien over klimaatverandering en de rol van de mens daarin. Dat schrijven onderzoeksplatform Follow the Money en de Volkskrant op basis van het nagelaten archief van de chemieprofessor die in 2008 overleed.