Kermis tijdens de Vierdaagsefeesten in de binnenstad van Nijmegen. De feesten zijn onderdeel van de wandelvierdaagse die na twee jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie voor de 104de keer worden gehouden.
Volledig scherm
Kermis tijdens de Vierdaagsefeesten in de binnenstad van Nijmegen. De feesten zijn onderdeel van de wandelvierdaagse die na twee jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie voor de 104de keer worden gehouden. © ANP

Aantal kermisondernemers gedaald, maar krimp lijkt te stoppen

Het aantal kermisondernemingen is sinds 2017 met 7 procent gedaald, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. Maar Atze Lubach, voorzitter van de Nationale Bond van Kermishouders (BOVAK), ziet die daling voorlopig niet verder doorzetten. In 2022 staan in totaal 1500 kermissen gepland in Nederland.

  1. Rijkste man van Azië neemt grote Indiase omroep over, zorgen om persvrijheid

    Rijkste man van Azië neemt grote Indiase omroep over, zorgen om persvrij­heid

    De rijkste man van Azië, Gautam Adani, is bezig met een vijandige overname van een van de meest invloedrijke en populaire omroepen van India. Adani, multimiljardair en een goede vriend van Indiase premier Narendra Modi, probeert op die manier een stevige positie in het medialandschap te verwerven. Critici zijn bezorgd, omdat India onder leiding van Modi is gezakt in de internationale lijst van persvrijheid.