Moord op Johan Quist en drama in Alblasserdam

Nieuws en verhalen over de moord op 4 mei in Vlissingen op schoenmaker Johan Quist (60) en het schietdrama in Alblasserdam op 6 mei. Voor beide misdrijven zit John S. (38) vast als verdachte.

 1. Zorgboerderij krabbelt langzaam op na schietdrama: ‘Heel knap hoe ze ermee omgaan’
  PREMIUM
  Drama Alblasserdam

  Zorgboerde­rij krabbelt langzaam op na schietdra­ma: ‘Heel knap hoe ze ermee omgaan’

  Het schietdrama op zorgboerderij Tro Tardi in Alblasserdam is nog lang niet verwerkt, maar medewerkers en de mensen met een beperking die er komen, krabbelen langzaam maar zeker op. Dat vertelt Bram van der Leden, die er de afgelopen tijd vaak te vinden was en zelf zorgboerderij ‘bijBram’ in Ameide heeft. ,,Mensen krijgen weer het gevoel dat het een mooie plek is.’’
 2. Hoe schutter John S. dood en verderf zaaide in Vlissingen en Alblasserdam
  PREMIUM

  Hoe schutter John S. dood en verderf zaaide in Vlissingen en Alblasser­dam

  Met lange rijen mensen, ontelbare tranen en een zwarte koets bracht Alblasserdam vrijdag een eerbetoon aan de 34-jarige Nathalie, die een week eerder omkwam bij de schietpartij op zorgboerderij Tro Tardi. Ook van Ilse (18) en Esmee (19), die dezelfde dag het leven lieten bij een tragisch scooterongeluk, werd afscheid genomen. Een terugblik op het drama, dat begon met de moord op schoenmaker Johan Quist (60) in Vlissingen.
 1. Ralf, cliënt bij zorgboerderij waar dodelijk schietdrama plaatsvond, zamelt geld in: ‘Wil doen wat ik kan’
  PREMIUM

  Ralf, cliënt bij zorgboerde­rij waar dodelijk schietdra­ma plaatsvond, zamelt geld in: ‘Wil doen wat ik kan’

  Ralf van Gameren (18), één van de cliënten van zorgboerderij Tro Tardi in Alblasserdam, is een inzamelactie gestart. Voor de getroffen boerderij, voor de nabestaanden van het 16-jarige meisje en de 34-jarige vrouw die het leven lieten bij de schietpartij vorige week, en voor de zwaargewonde jonge vrouw en jongen die nog in het ziekenhuis liggen. Het verdriet is immens. ,,En ik wil doen wat ik kan om te helpen.”
 2. Drama Alblasserdam: jongen (12) en vrouw (20) nog in ziekenhuis, OM zegt dat ‘antwoorden zullen komen’
  voorgeleiding verdachte

  Drama Alblasser­dam: jongen (12) en vrouw (20) nog in ziekenhuis, OM zegt dat ‘antwoorden zullen komen’

  De 12-jarige jongen en de 20-jarige vrouw die bij de dodelijke schietpartij op een zorgboerderij in Alblasserdam zwaargewond raakten, liggen nog altijd in het ziekenhuis. Over hun huidige toestand en andere zaken kan het Openbaar Ministerie vanochtend geen mededelingen doen. ,,We willen op dit moment rust in en rondom het onderzoek. De antwoorden zullen komen, maar niet nu”, aldus woordvoerder Olav Brink.