Columnist Willem van Dam.
Volledig scherm
Columnist Willem van Dam. © Joost Hoving

Columnist Willem van Dam: ‘Ik vind mezelf meer een stukjesschrijver’

Willem van Dam (71) zit al veertig jaar in de journalistiek, waarvan 35 jaar bij de PZC. Hij werkte onder andere als regioredacteur, waarnemend chef nieuwsdienst en algemeen verslaggever. Sinds zes jaar is hij met pensioen.

1 reactie

 • Monika Herrebout

  7 maanden geleden
  Column : scootmobilist Weet Willem van Dam wel hoe moeilijk het is met een scootmobiel te rijden en dan nog eens in een winkel en dan nog eens om overal bij te kunnen. Veel mensen gaan voor een scootmobiel staan, de mobilist kijkt dan tegen diens kont aan meneer van Dam! Ga eerst zelf ermee rijden, probeer boodschappen ermee te doen, probeer een museum (mensen gaan gewoon voor je staan)..ga eens naar een restaurant. Graag pas nadat u die ervaring hebt opgedaan uw column. Gele hesjes Niet voor
 1. Een dagje persconferentie door de ogen van onze politiekverslaggever Edwin van der Aa
  Achter de Schermen

  Een dagje persconfe­ren­tie door de ogen van onze politiek­ver­slag­ge­ver Edwin van der Aa

  Edwin van der Aa (44), politiek verslaggever van het AD en de regionale kranten, heeft in het coronatijdperk tientallen ‘persconferenties van Rutte’ bijgewoond en er voor de lezers verslag van gedaan. De volgende persconferentie staat alweer op stapel. Het zijn pittige tijden; voor de politiek, maar ook voor de journalistiek. ,,Corona is de grootste zorgcrisis ever in ons land. Nu zijn we het wel gewend om sprintjes te trekken, maar dit is echt een marathon. Ik noem corona de Olympische Spelen voor politieke zorgverslaggevers.”