Columnist Willem van Dam.
Volledig scherm
Columnist Willem van Dam. © Joost Hoving

Columnist Willem van Dam: ‘Ik vind mezelf meer een stukjesschrijver’

Willem van Dam (71) zit al veertig jaar in de journalistiek, waarvan 35 jaar bij de PZC. Hij werkte onder andere als regioredacteur, waarnemend chef nieuwsdienst en algemeen verslaggever. Sinds zes jaar is hij met pensioen.

1 reactie

 • Monika Herrebout

  3 maanden geleden
  Column : scootmobilist Weet Willem van Dam wel hoe moeilijk het is met een scootmobiel te rijden en dan nog eens in een winkel en dan nog eens om overal bij te kunnen. Veel mensen gaan voor een scootmobiel staan, de mobilist kijkt dan tegen diens kont aan meneer van Dam! Ga eerst zelf ermee rijden, probeer boodschappen ermee te doen, probeer een museum (mensen gaan gewoon voor je staan)..ga eens naar een restaurant. Graag pas nadat u die ervaring hebt opgedaan uw column. Gele hesjes Niet voor
 1. Lezers steunen krantenbezorgers: “Stroopwafels aan de deur als blijk van waardering”
  Achter de Schermen

  Lezers steunen krantenbe­zor­gers: “Stroopwa­fels aan de deur als blijk van waardering”

  In Nederland staan elke dag 6000 bezorgers bij het krieken van de dag op om de kranten van DPG Media te bezorgen bij de abonnees. Dat klepperen van de brievenbus is in het dagelijks leven voor veel mensen een vaste waarde en een belangrijk onderdeel van hun ochtendritueel. Opstaan, douchen, ontbijten, mét een verse krant. Zo zijn we dat gewend. Nu het coronavirus Nederland heeft lamgelegd, is de rol van de krantenbezorger nóg belangrijker geworden. De krant is voor veel abonnees een anker, een houvast. En alle zeilen worden bijgezet om die ‘huisvriend’ te blijven bezorgen.