Rob Dollenkamp in zijn rol als Ivar.
Volledig scherm
PREMIUM
Rob Dollenkamp in zijn rol als Ivar. © nvt

Woonbegeleider Rob Dollenkamp kruipt in het weekend in de huid van een viking

Door de week/in het weekendIn het dagelijks leven werkt Rob Dollenkamp (35) uit Middelburg als woonbegeleider op een groep met psychiatrische cliënten. In zijn vrije tijd gaat hij regelmatig op pad om te ‘Larpen’. Als zijn karakter Ivar maakt hij deel uit van een vikinggroep die gezamenlijk meedoet aan Live Action Role Playing game evenementen.

Zo’n acht jaar werkt Rob Dollenkamp nu als woonbegeleider voor ’s Heeren Loo (voorheen Arduin red.) Een pittige baan, die voor hem heel gewoon is. Toch zullen de meeste mensen hem niet benijden. ,,In mijn werk begeleid ik een groep van acht volwassenen met een psychiatrische indicatie. Ze hebben te maken met stoornissen zoals psychoses en borderline. Sommigen zijn regelmatig agressief, verbaal en fysiek. Het klinkt voor anderen best heftig. Voor mij is het mijn werk, ik ben eraan gewend.” Zijn baan biedt Rob nog steeds uitdaging genoeg. Niet alleen op het gebied van de cliënten, maar ook organisatorisch. Zorgen dat het team met alle neuzen dezelfde kant op staat. De fusie van de instellingen, bezuinigingen in de zorg, allemaal zaken die er ook bij komen kijken. 

Leuk weekend kamperen

Je zou denken dat de weekendbesteding die Rob uitoefent als Larper een vlucht is uit de realiteit. Maar niets is minder waar.